Hlavní obsah

Slavia dostala nový impuls, musí ho potvrdit v bitvě o všechno s Baníkem

PRAHA

Alespoň jedna dobrá zpráva pro fanoušky fotbalové Slavie. Červenobílí po výhře 3:0 nad druholigovou Viktorií Žižkov postoupili do jarních bojů Ondrášovka Cupu a navzdory ligové bídě tak zůstávají ve hře o postup do pohárové Evropy. Již v pátek je ovšem čeká zápas s ostravským Baníkem. A kdo tuhle bitvu zhrzených velkoklubů prohraje, bude mít zaručeně škaredou zimu!

Foto: René Volfík, ČTK

Jiří Koubský (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem ze Slavie Jaroslavem Černým z branky.

Článek

Zoufalý podzim je naučil střízlivosti. Když fotbalisté Slavie nedávno ukončili osmizápasovou sérii bez ligové výhry, těšili se, jak je výrazné vítězství nad Českými Budějovicemi nakopne. A výsledek? V dalším zápase upachtěná plichta v Příbrami a po ní domácí výprask od Jablonce.

„Že nás něco nakopne, to už tady během podzimu zaznělo tolikrát... Raději to nebudu opakovat. Ukáže se až v pátečním ligovém utkání s Baníkem, jemuž jde také o všechno. Bude to hodně těžké,“ konstatoval po postupu do čtvrtfinále domácího poháru trenér Michal Petrouš.

„Každá výhra vám pomůže. Doufám, že se to projeví i ve zbývajících zápasech. Když nám to nejde v lize, tak jsme potřebovali zabodovat v poháru a povedlo se,“ oddechl si záložník Jaroslav Černý. „Každý zápas věříme, že se už musíme konečně odpíchnout. Teď zbývají poslední dvě kola a my uděláme všechno pro to, abychom v nich získali šest bodů. Potřebujeme je teď jako sůl, doufejme, že to vyjde i v pátek,“ přidával se obránce Jiří Koubský.

Jaroslav Černý ještě nedávno nosil kapitánskou pásku...foto: Právo/Petr Horník

Černému končí smlouva a neví, co bude dál

Černý si připsal gól a asistenci, přitom v minulých zápasech byl odstaven na druhou kolej. V zimě mu končí smlouva a očekává se, že může být jednou z prvních obětí úsporných opatření v Edenu. „Určitě není příjemné, že mi končí smlouva, ale já se na to snažím nemyslet. Po skončení podzimní části mě čeká sezení s panem Platilem, takže uvidíme, s čím vedení přijde a jak se dohodneme.“

Výkonem v úterním zápase možná zamotal vedení klubu hlavu. „Pokud by k tomu Jarda přistupoval a hrál dál tak jako dnes, vůbec s ním nemám problém. Ještě je čas uplatnit opci, ale to je otázka na vedení. Jak bylo deklarováno, po podzimu si s vedením sedneme a bude se jednat o kádru týmu,“ připomněl kouč Petrouš.

Slavia musí šetřit a škrtat výdaje na všech frontách, stavět chce hlavně na levnějších mladých odchovancích. Černý si tedy nechce fandit, nakolik si svým úterním výkonem polepšil. „To je otázka pro vedení. Já jsem prostě rád, že to tak vyšlo...“

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín