Hlavní obsah

Postup v poháru je pro Zbrojovku povzbuzením před duelem s Ústím

Čestmír FolkPrávo

Fotbalisté Brna připravili svým fanouškům v odvetě Ondrášovka Cupu s Karvinou v jinak mizerném podzimu aspoň trochu radosti. Po nečekané porážce na severu Moravy smetli doma druholigového soupeře hladce 4:0 a zajistili si tak postup do čtvrtfinále, v němž na jaře narazí na lepšího z dvojice Kroměříž - Slavičín.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Brna oslavují vítězství. Ilustrační foto.

Článek

„Vysoké vítězství je pro nás značným povzbuzením před důležitým prvoligovým utkáním s Ústím nad Labem. Opět se ukázalo, že fotbal je především o poctivé práci. Tentokrát kluci zápas odmakali na sto procent a byli i efektivní v koncovce. Jde ovšem jen o dílčí úspěch, zlepšený výkon i střílení gólů teď musíme přenést do ligy,“ předsevzal si kouč Zbrojovky Karel Večeřa, jehož tým se v tabulce nejvyšší soutěže nachází na nelichotivém předposledním místě. Oživení do mužstva se snaží přinést i nasazováním talentovaných mladíků z dorostu. „Matyska, Simerský ani Přerovský proti Karviné určitě nezklamali,“ tvrdil.

Pravý záložník Přerovský se dokonce zapsal i do listiny střelců. Hned dvakrát se trefil jeden z nejzkušenějších brněnských hráčů Tomáš Polách, který však zápas nedokončil kvůli bolestem v koleni. „Paradoxně jsem si zranění způsobil po střetu s protihráčem, za nějž jsem viděl žlutou kartu. Snad nepůjde o nic vážného,“ doufal. Jasná výhra a postup ho však hřály u srdce. „Konečně jsme zahráli podle našich představ. Z mých dvou gólů mám obrovskou radost. Věřím, že budu hrát fotbal ještě hodně dlouho,“ říkal Polách s úsměvem v narážce na nedávný výrok trenéra Večeři, že už je ve třiatřiceti letech za zenitem výkonnosti.

Polách by byl rád, kdyby Zbrojovka navázala na solidní hru z utkání proti Karviné i v neděli v Teplicích, kde na sebe narazí poslední dva celky tabulky Gambrinus ligy. „To je z našeho pohledu hodně smutné. V souboji s Ústím půjde prakticky o šest bodů. Pokud zopakujeme solidní výkon z poháru, měli bychom důležitý duel zvládnout,“ věřil.

Karviná po nečekaném domácím triumfu 2:0 snila o postupu mezi nejlepších osm mužstev Ondrášovka Cupu, avšak nakonec zůstalo pouze u přání. „Brno jde dál zcela zaslouženě. Prokázalo větší vůli po vítězství a narozdíl od nás se prosadilo v koncovce,“ mrzelo karvinského trenéra Karla Kulu. „My jsme si sice také vypracovali šance, ale bohužel jsme je nedokázali zrealizovat. Zejména výkon našeho týmu v defenzivě byl pro mě zklamáním. Teď můžeme jen litovat, že jsme před dvěma týdny nezúročili doma výraznou převahu ve vyšší náskok,“ připomněl Kula jednoznačný průběh karvinského střetnutí.

Reklama

Související témata: