Hlavní obsah

Plzeň podlehla v Mladé Boleslavi a musí otáčet čtvrtfinále poháru

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Plzně si zkomplikovali cestu za obhajobou vítězství v Ondráškova Cupu. Vedoucí tým fotbalové ligy v úvodním zápase čtvrtfinále domácího poháru podlehl 1:2 v Mladé Boleslavi a příští středu v odvetě bude muset souboj otáčet. Dnešní triumf Mladé Boleslavi už v prvním poločase zařídili svými góly Dimitrovski a Chramosta, po změně stran snížil střídající Bakoš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Kúdela (vlevo) z Mladé Boleslavi atakuje Michala Ďuriše z Plzně ve čtvrtfinále Ondrášovka Cupu.

Článek

Pro Plzeň jako by byly výjezdy do Mladé Boleslavi zakleté. Nejen že zde nikdy v historii české ligy Západočeši nedokázali vyhrát, v posledních dvou zápasech zde inkasovali po čtyřech brankách. A dnes si bilanci proti soupeři, s nímž se v lize utkají 8. května, nevylepšili.

Viktoria bez čtyř tradičních opor působila až příliš vlažným dojmem. Hrála laxně a bez zápalu a navíc se ukázalo, jak je bezradná bez tvůrce hry Horvátha, kterého kouč Vrba podstatnou část zápasu šetřil. V útočné fázi hostům chyběl důraz Bakoše, autora pěti jarních ligových branek, který naskočil až po hodině hry.

Bakoš vystřelil naději pro odvetu

Boleslav vypadala koncentrovaněji. Chramosta ještě ve druhé minutě zahodil samostatný únik, ale po půlhodině už stoper Dimitrovski uklidil do branky přesný centr Fabiána. Za sedm minut si domácí kapitán Kulič pohrál s obráncem Neuwirthem a Chramosta už před prázdnou brankou při druhé velké šanci nezaváhal.

Plzeňský kouč Vrba vypadal u postranní čáry hodně nazlobeně a až ve druhém poločase se hra jeho týmu zvedla. Střídající bek Ševinský proti svým bývalým spoluhráčům hned nebezpečně hlavičkoval a další žolík z lavičky Bakoš také zblízka neuspěl. Slovenský útočník však nakonec jarní střeleckou formu potvrdil. Dvanáct minut před koncem byl zakončil akci, kterou výborně rozehráli Horváth s Rezkem. I díky Bakošově snížení plzeňské šance na postup žijí.

Čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu - první zápas:
FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 2:1 (2:0).
Branky: 30. Dimitrovski, 37. Chramosta - 78. Bakoš. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Štěrba. ŽK: ŽK: Šírl - Ďuriš, Brezinský, Fillo. ČK: 87. Brezinský. Diváci: 1824.
Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy (83. Dimutsos), Kúdela, Opiela, Fabián (90. Schubert) - Kulič (73. Táborský), Chramosta. Trenér: Stanner.
Plzeň: Ticháček - Rajtoral, Neuwirth, Brezinský, Jiráček (46. Ševinský) - Petržela (59. Bakoš), Bystroň (66. Horváth), Kolář, Fillo - Ďuriš - Rezek. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín