Hlavní obsah

Olomouc se zvedla, v poháru porazila Jablonec 2:0

OLOMOUC

Fotbalisté Sigmy po čtyřech zápasech střeleckého půstu konečně prokletí zlomili a v úvodním čtvrtfinále Ondrášovka cupu to odnesl Jablonec. Vítězství 2:0 navíc znamená velmi slušnou výchozí pozici pro odvetu na severu Čech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Zábojník (vpravo) z Jablonce a Michal Hubník z Olomouce

Článek

V Olomouci ale překvapivě začal aktivněji Jablonec. Do gólových šancí ho však Hanáci nepouštěli. Sami se pak začali osmělovat po dvaceti minutách, ale nervozita na jejich kopačkách byla až příliš patrná. Nadějné akce tak většinou končili špatnou finální přihrávkou, nebo zbytečnou ztrátou po individuálních soubojích.

První pořádnou příležitost měl ve 24. minutě Janotka, který se probil do šestnáctky, ale pak přízemní ranou Valešovu bránu těsně minul. O dvě minuty později tentýž hráč skvěle zakroutil přímý kop, ten prodloužil hlavou Rossi, míč se však ke smůle domácích odrazil od tyče zpět do pole. Sigma pak dál tlačila, ale opět bezvýsledně.

Vstup do druhé půle však už domácím vyšel. V 51. minutě po rychlé akci Šultese perfektním centrem zleva Vepřek našel na malém vápně zcela volného Hořavu a ten hlavou nezaváhal. Olomouckým pak jakoby narostla křídla. Najednou jich bylo plné hřiště, šance střídala šanci a v 66. minutě přišla zasloužená odměna. Bajer nádherným pasem našel na pravé straně hřiště Navrátila, který odcentroval na Šultese a ten rozvlnil síť za zády bezmocného Valeše podruhé.

Tutovku pak trestuhodně spálil štírek Navrátil, který běžel sám na jabloneckého gólmana, ale ten ho skvěle vychytal. Když se pak neuchytily ani další obrovské šance Sigma a ta Jablonec k ničemu nepustila, skóre se již neměnilo.

„Výsledek nepřeceňujeme, ale doufáme, že nám bez ohledu na odvetu obrovsky pomůže do dalších zápasů. Samozřejmě výchozí pozici máme dobrou, ale je za námi jen poločas. Abychom postoupili, budeme muset v Jablonci dnešní výkon minimálně zopakovat,“ tvrdil olomoucký lodivod Zdeněk Psotka.

„Nepotvrdili jsme dormu z předchozích duelů a zaslouženě jsme prohráli, přičemž výsledek mohl být pro nás ještě horší. Sami jsme navíc nevytvořili téměř nic a to je zlé. I z pohledu pohárové matematiky na tom nejsme dobře, ale nic nebalíme a doma to zkusíme zvrátit,“ uvedl jablonecký trenér František Komňacký.

Čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu - první zápas:
SK Sigma Olomouc - FK Baumit Jablonec 2:0 (0:0)
Branky: 51. Hořava, 66. Šultes. Rozhodčí: Kovařík - Gallo, Szarowski. ŽK: Kučera - Drsek, Kovařík. Diváci: 1810.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Schulmeister (60. Navrátil), Ordoš (89. Doležal), Šultes (86. Přikryl). Trenér: Psotka.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Drsek, Pavlík, Jablonský (85. Kocourek) - Loučka - Vošahlík (54. Vaněk), Jarolím, Piták (78. Třešňák), Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: