Hlavní obsah

Prohráli jsme si to sami, řekl Rýdel k porážce s Kroměříží

BRNO

Na fotbal bez myšlenky doplatili hráči Zbrojovky Brno, kteří v prvním čtvrtfinále domácího poháru podlehli 1:2 třetiligové Kroměříži. "Je to naše chyba, jak jsme k zápasu přistoupili. Kroměříž hrála dobře. Zápas jsme si ale prohráli sami hrou, kterou jsme předváděli hlavně v prvním poločase," uvedl záložník Filip Rýdel, který v prvním poločase po trestném kopu trefil tyčku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brněnský Rýdel (vlevo) v zápase proti Slavii

Článek

O přestávce trenér předposledního týmu první ligy Karel Večeřa zvýšil hlas. "Ve druhém poločase sice už tlak z naší strany byl, ale nevytvořili jsme si žádnou šanci. Nepřečíslili jsme je. Po centrovaných míčích jsme se před brankou neprosadili," přiznal Rýdel, podle nějž si každý musí přebrat sám, co pro výsledek udělal.

"Nyní už musíme myslet na ligový zápas s Libercem. Bude to pro nás existenční a musíme vyhrát," prohlásil Rýdel.

Střelec druhé branky Kroměříže Jan Hromek se naopak po zápase zalykal štěstím. "Určitě jsme nepočítali s tak výborným výsledkem do odvety. Je to paráda," zářil spokojeností jednadvacetiletý Hromek, který doufá, že Kroměříž zvládne i odvetu.

"Potom bychom mohli dostat Plzeň, kde hraje můj kamarád Petržela. Hecovali bychom se," zasnil se Hromek nad případným postupem Kroměříže. "Čekali jsme, že nás Zbrojovka víc zatlačí. Asi jsme soupeře překvapili. Potom jsme dali šťastný gól a druhý hned v začátku poločasu. Asi nám to hodně pomohlo. Soupeř byl nervózní a možná nás podcenil," mínil Hromek.

Reklama

Související témata: