Hlavní obsah

Teplice kopaly v poháru tři penalty, nakonec Slavii porazily 2:1

TEPLICE

Fotbalisté Teplic porazili v úvodním čtvrtfinále Ondrášovka Cupu Slavii 2:1. Severočeši zahrávali ve čtvrtečním zápase tři penalty - první z nich neproměnil Vachoušek, z dalších dvou se však už nemýlil veterán Verbíř. Pražané na Stínadlech díky Vlčkovi srovnali, v závěru po vyloučení domácího Doška měli tlak, ale na konci nastavení pro Trubilově faulu přišli o lepší výsledek do odvety. Ta se hraje za týden.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z výhry.

Článek

Zatímco Tepličtí nasadili nejsilnější sestavu, slávistický kouč Petrouš zamíchal se složením všech řad. Ze zahajovací jedenáctky, která se představila v pondělí na Spartě, dnes od úvodu nastoupili jen tři hráči.

Teplice sice nezačaly žádným velkým tlakem, ale už po pěti minutách měly ideální možnost jít do vedení. Mahmutovič upadl po střetu s náhradním brankářem Pražanů Zlámalem, ale jeden ze čtyř bývalých slávistů v teplickém kádru Vachoušek z nařízené penalty slabou střelou po zemi zamířil o víc než metr vedle tyče.

Slavia poprvé vážněji zahrozila v 35. minutě. Vlček postupoval k teplické brance, trefil však jen Grigara, který stejně jako na opačné straně Zlámal dostal přednost před obvyklou brankářskou jedničkou. Severočeši byli v úvodu mnohem jistější v práci s míčem a těsně před pauzou se dočkali. Čelůstka sáhl rukou do Rosova hlavičkového pokusu a druhou nařízenou penaltu už veterán Verbíř s přehledem proměnil.

Druhou půli Teplice dlouho nezvládaly. V 62. minutě nechaly při Trubilově centru volného Vlčka, který gólově oslavil svůj první jarní start v základní sestavě. Na domácí padla křeč a mohli být rádi, že při šancích Koreše a Pospěcha podruhé neinkasovali.

Tlak hostů navíc podpořilo vyloučení střídajícího Doška, ale divoké utkání nakonec mělo nečekané rozuzlení. V samém závěru nastavení totiž utekl slávistům Mahmutovič a po faulu na něj Verbíř z penalty rozhodl.

Čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu - první zápas
FK Teplice - Slavia Praha 2:1 (1:0)
Branky: 45. a 90.+4 obě z pen. Verbíř - 62. Vlček. Rozhodčí: Mikel - Marek, Nádvorník. ŽK: Mareš, Vidlička, Ljevakovič - Zlámal, Koubský. ČK: 84. Došek (Teplice). Diváci: 2311.
Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa - Verbíř, Čajič (72. Kalivoda), Ljevakovič, Mareš (83. Matula) - Vachoušek (65. Došek) - Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Slavia: Zlámal - Čelůstka, Koubský, Vomáčka, Trubila - Hora (54. Černý), Dembélé (88. Petrák), Milutinovič (60. Janda), Koreš - Pospěch, Vlček. Trenér: Petrouš.

Reklama