Hlavní obsah

Nečekal jsem, že je situace tak složitá, povzdychl si Wagner po vyřazení Brna

KROMĚŘÍŽ
Aktualizováno

Zbrojovka nedala v odvetě v Kroměříži gól a ostudně z poháru vypadla Krize brněnských fotbalistů zřejmě dostoupila vrcholu. Předposlední celek Gambrinus ligy podlehl po domácí porážce 1:2 i ve čtvrtfinálové odvetě Ondrášovka cupu v Kroměříži pátému mužstvu MSFL 0:1 a ostudně vypadl. Hanáci naopak slaví postupem mezi nejlepší čtyři týmy historický úspěch.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zdeněk Folprecht z Brna mezi Matějem Fialou (vlevo) a Janem Hromkem z Kroměříže

Článek

„Jsem z toho hodně špatný, nečekal jsem při nástupu do funkce, že je situace tak složitá,“ povzdechl si trenér Zbrojovky René Wagner, který minulý týden vystřídal u mužstva odvolaného Večeřu.

„Bojovnost a nasazení klukům upřít nemohu, ale sráží nás, že nejsme schopni vstřelit gól,“ posteskl si kouč, který po dalším nepovedeném zápase dlouze diskutoval s fanoušky Zbrojovky. „Jsou samozřejmě nespokojení. Vysvětloval jsem jim, že hráči rozhodně nic nevypouštějí. Pochopili to, slíbili, že budou dál stát při nás.“

Wagner ve středu zařadil do základní sestavy jen tři fotbalisty z týmu, jenž podlehl o víkendu v lize Liberci, ale ani hráči z lavičky tápající mužstvo nepozvedli. „První půli jsme odehráli docela slušně, avšak šance jsme bohužel neproměnili. Po pauze Kroměříž zalezla a marně jsme dobývali její branku. Ke konci jsme už museli hrát vabank, ale ten gól domácích do otevřené obrany nic neřešil, vypadli bychom stejně,“ smutnil útočník Brna Michael Rabušic, který už déle než rok čeká na trefu v soutěžním střetnutí.

V kroměřížské kabině naopak zavládlo obrovské nadšení. „Musím smeknout před tím, co kluci dokázali. V obraně to zvládli naprosto skvěle. Jsem šťastný, že náš triumf viděla největší návštěva na kroměřížském stadiónu v historii,“ netajil velikou radost trenér Jindřich Lehkoživ. „Je to fantazie. Naprosto super,“ přidal se záložník Hanáků Jan Hromek. „Určitě večer trochu posedíme, avšak hlavní oslavy proběhnou až po sobotním třetiligovém duelu s vedoucí Opavou,“ plánoval.

Reklama

Související témata: