Hlavní obsah

Slavia živí naději na návrat do Evropy, v poháru vyřadila Teplice

PRAHA

Absence fotbalové Slavie v pohárové Evropě by mohla po jedné sezóně skončit. V Gambrinus lize jsou sice sešívaní bez šancí, ve čtvrtfinále Ondrášovka Cupu však vyřadili Teplice a jejich naděje tak stále žije. Po porážce 1:2 na Stínadlech byli sešívaní v odvetě jasně lepší a Kiselovým gólem vyhráli 1:0. První semifinálovou dvojici tvoří Mladá Boleslav a Kroměříž, Slavia narazí na lepšího z duelu Jablonec - Olomouc.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Karol Kisel se v dresu Slavie raduje z branky do teplické sítě.

Článek

Až na výměnu brankářů poslal slávistický kouč Petrouš do pohárové odvety tu samou sestavu, která v půlce března smetla v Edenu v ligovém duelu Teplice 4:1. Po výhře Severočechů 2:1 v domácím duelu bylo pro oba soupeře všechno otevřené. Zatímco hosté jako by chtěli od začátku jen bránit svůj náskok, sešívaní začali hezky aktivně. Pospěch hned ve 2. minutě trefil zdálky břevno a také Korešova hlavička zblízka měla parametry gólové šance. Na druhé straně se pokoušel zakončovat Verbíř, chyběla mu však přesnost.

Slavia šla za postupem rozhodně vehementněji než soupeř. Před Grigarovu branku létaly ostré centry zleva, zprava, k další vyložené gólové šanci to však nevedlo. Teplického gólmana prověřil prudkou střelou až L. Jarolím a Grigar se pak musel vytáhnout při krásné ráně M. Černého.

Ani po přestávce jako by Teplice nebraly aktivitu Slavie na vědomí. Neúnavný Trubila hned ve druhé minutě druhé půle přesně odcentroval a kapitán Kisel se musel proklínat, že se hlavou zblízka nedokázal trefit mezi tyče... V 62. minutě se však dočkal. L. Jarolím nejdřív trefil tyč, míč se pak po krátké kombinaci vrátil na malé vápno a Kisel ho ve skluzu poslal do sítě. V tu chvíli už postupovala Slavia. Další šanci měl Pospěch, mátožné Teplice nedokázaly na postupový zvrat reagovat. Grigar se naopak musel vytáhnout při další šanci aktivního Kisela. Těsně před koncem spálil tutovku Koreš. Slavii to však nemrzelo, zaslouženě jde dál.

Petrouš teď chce Jablonec, Kisel zase Olomouc

Severočeši v Praze absolutně propadli a na pohárovou Evropu tak musejí znovu zapomenout. „Měli jsme i útočit, nachystány byly různé varianty. Nic z toho jsme ovšem nesplnili. Chybělo nám sebevědomí, ale také větší odvaha a rvavost. Bez toho nelze nic uhrát. Jsem obrovsky nespokojený,“ láteřil teplický trenér Jiří Plíšek.

Naopak těžce zkoušená Slavia se může těšit na semifinále. „Jsem hrdý na tohle mužstvo. V podmínkách, jaké tady panují, předvádí úžasný charakter,“ liboval si kapitán Karol Kisel. „Od začátku bylo patrné, kdo jde za postupem. Kluci útočili až do konce. Máme zdravý tým, teď se opravdu ukazuje, kdo jaký je,“ přidával se kouč Michal Petrouš.

Jen v otázce příštího pohárového soupeře se neshodnou. "Raději bych bral Jablonec, na ten bych si víc věřil," řekl Petrouš. "Já bych zase chtěl Olomouc. Už jen proto, že se stejně jako my snaží o ofenzivní fotbal, takže by byly k vidění dva nádherné zápasy," opáčil Kisel.

Slavia Praha - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 62. Kisel. Rozhodčí: Kocourek - Jiřík, Teuber. ŽK: Pospěch, L. Jarolím - Hošek, Mareš. Diváci: 3383. První zápas 1:2, postupuje Slavia.
Slavia: Zlámal - Dostál, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Hora (58. Milutinovič), Janda (39. M. Černý), L. Jarolím, Koreš - Kisel (89. Vlček) - Pospěch. Trenér Michal Petrouš.
Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa - Verbíř (67. Melunovič), Čajič (79. Vondrášek), Matula, Mareš - Vachoušek (24. Kalivoda), Mahmutovič. Trenér Jiří Plíšek.

Reklama

Související témata: