Hlavní obsah

Peníze nejsou, hrajeme pro radost, říká slávista Kisel a troufá si i na Plzeň

Jejich zadlužený klub se pozvolna sune ke zkáze, fotbalisté Slavie se však na jaře zlepšují zápas od zápasu. Ve čtvrtek vyřadili v Ondrášovka Cupu Teplice, takže jsou už v semifinále. „Jsem hrdý na tohle mužstvo. V podmínkách, jaké tady panují, předvádí úžasný charakter,“ liboval si kapitán Karol Kisel (34). Právě on se v odvetě postaral o jediný gól, který posunul sešívané dál.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Karol Kisel se v dresu Slavie raduje z branky do teplické sítě.

Článek

Zdá se, že čím hůř na tom Slavia je ekonomicky, tím lépe na hřišti hrajete...

Atmosféra je fantastická. I v takových problémech předvádíme vynikající fotbal. Teplice mají zázemí, v zákulisí dělaly pro postup hodně - doma kopaly tři penalty... Stejně jim to nestačilo, přejeli jsme je. Být kapitánem takového týmu je fantastický pocit.

Kde se to v hráčích bere? Letos jste ještě neviděli ani jednu výplatu.

Peníze nejsou a nikdo neví, co se bude dít. Možná už vůbec nebudou... Takže teď hrajeme fakt pro radost. A řekl bych, že na hřišti je to vidět. V lize jsme se dostali z nejhoršího, spadlo to z nás. Jsem hrdý na tohle mužstvo.

Ale stejně, když jdete na hřiště, nemůžete na existenční starosti tak úplně zapomenout.

Nemá cenu si nic nalhávat. Musíme si říci, jak to je. Pak si to můžeme na hřišti užít a vydat ze sebe všechno. Všichni kluci jsou charakterově na výši. Baví nás to, hrajeme dobrý fotbal.

Stále platí, že bojkot některého utkání jste zavrhli?

Není nic nového, v Plzni v pondělí hrajeme. Poslední zprávy jsou pozitivní. Když se do toho vložil i předseda svazu Ivan Hašek, mělo by to být dobré. Uvidíme, jaké zprávy přijdou po Velikonocích. Nesmíme na to pořád myslet, to bychom se z toho zbláznili. Peníze tady zatím nejsou, takže čekáme. Snad někdy přijdou...

Co máte na mysli pozitivními zprávami?

Jednání mezi svazem a Slavií. Je vidět, že se pan Franc nikde neskrývá, sešel se s panem Haškem.

Jenže ředitel klubu Platil pohrozil výpovědí, pokud do konce dubna nepřijdou peníze, díky nimž by Slavia zachránila licenci. Co když výpověď opravdu podá?

Tak to by celou situaci samozřejmě změnilo. Těžko bychom měli komu věřit, kdyby pan Platil odešel. Vždycky nám říkal pravdu. Pak bychom tedy nemohli vyloučit nic, třeba i stávku. Žádná ultimáta ale zatím nikomu nedáváme.

Přiznejte, není pro vás osobně slávistická krize o hodně lehčí? Máte přece jistotu, že se po sezóně vracíte do Sydney.

Může se to zdát, ale já to tak neberu. Rozhodně mi to není jedno. Slavia představuje sto let historie. Určitě by mě mrzelo, kdyby musela skončit.

Dokážete jako kapitán dovést Slavii do Evropské ligy?

Troufám si na to. Český pohár jsem třikrát vyhrál se Spartou, chci na to navázat. Můžeme to dokázat, hrajeme teď opravdu dobře.

Koho si tedy vyberete pro semifinále? Trenér Petrouš by si víc věřil na Jablonec.

A já bych zase radši hrál s Olomoucí. Už jen proto, že se stejně jako my snaží o ofenzivní fotbal, takže by byly k vidění dva vynikající zápasy.

V pondělí nastoupíte v Plzni. Má se vás lídr ligové tabulky bát?

Věříme si i na Plzeň, přestože doma ještě neprohrála. Oni budou pod tlakem, protože se předpokládá, že Slavii porazí. My si zápas znovu užijeme - a nebudou to s námi mít lehké!

Reklama

Související témata: