Hlavní obsah

Postupu přes Jablonec si moc vážím, říká olomoucký kouč Psotka

Josef PešoutSport.czPrávo

Olomoučtí fotbalisté splnili v odvetě čtvrtfinále Ondrášovka Cupu cíl, s nímž do Jablonce přijeli. Tedy uhrát takový výsledek, jaký jim zaručí účast v semifinále. „Postupu si moc vážíme. Vyřadili jsme tým, který je v ligové tabulce před námi, a to má svou váhu,“ řekl spokojený trenér Zdeněk Psotka v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Olomouce Zdeněk Psotka si postup přes Jablonec velmi považuje.

Článek

Jak hodnotíte pohárový skalp na jaře velmi úspěšného Jablonec?

Především musím říci, že to považuji za velký úspěch. Bylo to náročné čtvrtfinále o dvou napínavých dílech. Doma jsme vyhráli 2:0, což byl základ pro naši hru venku. Věděli jsme, že potřebujeme v Jablonci vstřelit branku, která by mohla rozhodnout. A to se také potvrdilo. První poločas se nám hra tolik nedařila a Jablonec prokazoval, že je právem třetí v lize. Po přestávce jsme se zvedli a výsledkem byl postup i po porážce 1:2, která je pro nás vlastně vítězstvím.

Před závěrem sezóny jste ve hře o evropské poháry na dvou frontách. Můžete se do nich dostat nejen z poháru, ale i z ligy. Upřednostníte nějakou cestu?

Zkusíme uspět v obou soutěžích. A uvidíme, jakým způsobem to zvládneme. V lize ztrácíme na Jablonec šest bodů. A respektuji, že je to silné mužstvo, které hlavně doma neprohrává.

Pavel Šultes z Olomouce uniká v pohárovém čtvrtfinále jabloneckému Pavlu Eliášovi.foto: ČTK/ Vladislav Galgonek

Jablonec ale před pár dny padl na půdě posledního Ústí, navíc je venku z poháru. Myslíte si, že jej potkala jakási minikrize, které byste mohli využít?

Tak do toho se pouštět nebudu. Pro mě je podstatné, abychom se soustředili sami na sebe a nespoléhali jen na klopýtnutí našich soupeřů. Proto se upínám především k příštímu ligovému zápasu se Slováckem. Musíme doléčit šrámy a vybrat co nejlepší sestavu, která získá tři body.

Na jaře postrádáte nejlepšího podzimního střelce Michala Hubníka. Jak se vám hraje bez něj?

Jsme dále v kontaktu. V Polsku se mu daří dobře, dal už čtyři nebo pět branek. V poslední době měl drobné zranění a prý nenastupoval pravidelně. Co se týče jeho absence v Olomouci, poznávám, že nám chybí hlavně v momentech, kdy se snažíme praktikovat agresivní fotbal. V těžkých utkáních, která máme před sebou ve finiši sezóny, by se nám hodil. Snad ho zastoupí hráči, které máme v kádru.

V semifinále poháru narazíte na pražskou Slavii. Jak vidíte šance?

Slavia je na jaře stejně kvalitní jako Jablonec. Takže nás zase čeká těžký soupeř. Ale netlačte mě do nějakých konkrétních úvah, abych hovořil o poháru, když máme před sebou nejprve ligu. Na Slavii začneme myslet až od pondělí.

Reklama