Hlavní obsah

Mladá Boleslav se chce postupem přes Kroměříž přiblížit pohárové Evropě

MLADÁ BOLESLAV

Jednoznačný cíl v podobě vítězství v Ondrášovka Cupu před sebou mají fotbalisté Mladé Boleslavi. V úterním úvodním zápase semifinále doma přivítají třetiligovou Kroměříž a cokoli jiného než vítězství bude bráno jako zklamání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Středočeši budou spoléhat hlavně na útočníka Jana Chramostu.

Článek

Středočeši po třech ligových porážkách za sebou vypadli z boje o třetí místo v tabulce, a tak postoupit do Evropské ligy mohou už jen přes vítězství v poháru. "Po nepovedených ligových mistrácích máme co napravovat v poháru. A to o to více, že úspěch v Ondrášovka Cupu je pro nás jediná možná cesta do pohárové Evropy," řekl trenér Karel Stanner, který pro úvodní semifinále dal jasný cíl. "Chceme vyhrát a nedostat gól."

Na výsledky z ligy chtějí zapomenout

Mladá Boleslav potřebuje zapomenout na poslední nepřesvědčivé výsledky z ligy, kdy doma dvakrát za sebou prohrála. Ve čtvrtfinále poháru však doma udolala lídra ligy Plzeň 2:1 a postoupila. Středočeši budou spoléhat na útočníka Jana Chramostu, který chytil střeleckou formu a trefil se v pěti z posledních šesti zápasů.

Také Kroměříž, která překvapivě postoupila ze čtvrtfinále přes Brno, zaznamenala v poslední době pokles formy. V tabulce MSFL jí patří sice šesté místo, ale na vítězství čeká už měsíc. Naposledy inkasovala čtyři góly na půdě B týmu Slovácka.

"Poslední utkání proti Slovácku B se nám nevydařilo, podali jsme nejhorší výkon sezóny. Citelně nám ale chyběl stoper Šilinger, který teď bude k dispozici. Proto doufám, že předvedeme v Boleslavi lepší hru," věří trenér Jindřich Lehkoživ. "Do Boleslavi jedeme s pokorou a jediným cílem, abychom neudělali ostudu. Soupeř je pochopitelně fotbalově i složením týmu zcela jinde," dodal.

Úvodní semifinále se hraje v úterý od 17:00, hlavním rozhodčím bude Petr Ardeleánu. Odveta je pak na programu 10. května od 17:30. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Slavia Praha a Sigma Olomouc.

Reklama

Související témata: