Hlavní obsah

Třetiligová Kroměříž v poháru válí dál. V Boleslavi vybojovala remízu

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté třetiligové Kroměříže se Ondášovka Cupu postarali o další velké překvapení. Poté, co ve čtvrtfinále vyřadili Brno, dnes v úvodním semifinále remizovali na hřišti dalšího týmu z nejvyšší soutěže Mladé Boleslavi 1:1. Vytvořili si tak nadějnou výchozí pozici do odvety, která se hraje příští úterý na jejich hřišti. Boleslav sice vedla brankou Chramosty, hosté slavili senzační vyrovnání po trefě Hromka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté kroměříže způsobili v poháru další senzaci. Lukáš Opiela (vlevo) z Boleslavi, brankář Marek Vogl a Ondřej Stojaník (oba z Kroměříže) bojují o míč.

Článek

Pohárové semifinále jen dokázalo, do jakého útlumu Boleslav upadla v posledních týdnech. V lize prohrála poslední tři zápasy a dnes měla velké problémy i s amatéry, kteří ve třetí lize figurují až na šestém místě a o víkendu utržili čtyřbrankový debakl od rezervy Slovácka.

Chvílemi bylo až zarážející, že na trávníku není viditelný rozdíl mezi pátým týmem první ligy a mužstvem z MSFL, které navíc v posledních čtyřech duelech nebodovalo. A z údivu nevycházeli ani fanoušci Boleslavi. Domácí jako by nebrali vážně, že Kroměříž už ze čtvrtfinále vyřadila Brno. I dnes Hanáci zahrozili dřív a především střela Fialy z osmé minuty boleslavského brankáře Millera pozlobila.

Gól Kroměříž nezlomil

Vysoce favorizovaný domácí tým hrál dlouho bez zaujetí a s pasivní hrou v útoku si nemohl poradit s obětavě bránící Kroměříží. Boleslav udeřila až ve 34. minutě, kdy po spolupráci útočníků Řezníčka a Chramosty druhý jmenovaný křížnou střelou zařídil Středočechům vedení.

Gól však Kroměříž nezlomil. Sedm minut po poločase si hosté počkali na velký kiks brankáře Millera. Jeho špatný výkop zachytil Hromek, který po kličce bekovi Kyselovi zaznamenal senzační vyrovnání. Kroměřížská trefa přece jen do boleslavských řad vnesla neklid, zvýšené úsilí, ale také nervozitu. Kouč Stanner z lavičky poslal do hry ofenzivní žolíky Kuliče a Táborského, ale ani pak se domácí na souvislou akci nezmohli. Hrozili už jen za závarů. Ovšem pokusy Táborského, Kúdely ani hlavička Chramosty, kterou lapil Vogl, už domácí ostudu neodvrátily.

Semifinále fotbalového Ondrášovka Cupu, 1. zápas:
Mladá Boleslav - Hanácká Slavia Kroměříž 1:1 (1:0)
Branka: 34. Chramosta - 52. Hromek. Rozhodčí: Ardeleánu - Lhoták, Mencl. ŽK: Šírl, Kysela - Šilinger, Hajdarovič. Diváci: 1180.
Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Johana (61. Kulič), Šírl (46. Dimutsos) - Mendy, Opiela, Kúdela, Fabián - Chramosta, Řezníček (61. Táborský). Trenér: Stanner.
Kroměříž: Vogl - Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík - Fiala, Budín, Matoušek, Handl (82. Poturovič) - Hromek, Janča (90. Hajdarovič). Trenér: Lehkoživ.

Reklama

Související témata: