Hlavní obsah

Pohárový duel s Olomoucí v ohrožení, na Slavii se bude vymítat ďábel

Nic není v Edenu jednoduché... Ve čtvrtek dopoledne reálně hrozilo, že první utkání semifinále Ondrášovka Cupu mezi fotbalisty Slavie a Olomouce s výkopem v 18:30 se z bezpečnostních důvodů buď neodehraje vůbec, nebo jen za zavřenými dveřmi. Až v poledne bylo jisté, že pořadatelé nastoupí v kompletním počtu. Zápas však stejně může ohrozit plánovaný protest fanoušků „Vymítání ďábla ze Slávie!“.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fanoušci fotbalové Slavie

Článek

Slavia dluží, kam se podívá. Její zaměstnanci už toho mají dost a teď ke všemu pořadatelská služba pohrozila, že pokud jí klub nezaplatí, nenastoupí na stadión k večernímu pohárovému duelu s Olomoucí. V tom případě by se první semifinále ani nemohlo konat, tím spíše, že rozlícení fanoušci Slavie plánují před zápasem razantní protest přímo ve středovém kruhu hřiště.

„Zápas je skutečně v ohrožení. V tuto chvíli probíhá intenzivní jednání mezi policií, klubem a delegáty utkání. Jednou z variant je také odehrát utkání za zavřenými dveřmi,“ potvrdil dopoledne pro Sport.cz bezpečností manažer fotbalového svazu Martin Synecký.

„Vzhledem k dluhům totiž hrozí, že na stadión nenastoupí bezpečnostní agentura. Tím by nebyla splněna zákonná pořadatelská povinnost. Pokud by si klub i v takovém případě troufl zápas uskutečnit, vystavil by se disciplinárnímu řízení. Ke všemu jsou navíc hlášeny protesty fanoušků,“ poukázal Synecký.

Slávista Štěpán Koreš uniká Lukáši Bajerovi z Olomouce.foto: Právo/Petr Horník

Zápas se koná, vyhráno však ještě není

V poledne se přece jen rozjasnilo. Hrát se bude. „Mám deset minut starou zprávu přímo z Edenu. Hráči Slavie k utkání nastoupí a připraveni budou rovněž pořadatelé ve standardním počtu. Slavia nás o tom ujistila,“ oddechl si aspoň na chvíli Ivo Lubas, šéf svazového oddělení pro profesionální fotbal.

I jemu je totiž moc dobře jasné, že vyhráno ještě zdaleka není. Trpělivost fanoušků s krizí jejich zadlužené Slavie je u konce, a tak hodlají pět minut před plánovaným výkopem obsadit střed hřiště a setrvat v něm tak dlouho, dokud jim vedení klubu nesdělí, jaká je skutečná situace. Akci s názvem „Vymítání ďábla ze Slávie!“ jsou odhodláni uskutečnit, i kdyby to mělo znamenat znemožnění zápasu a kontumaci...

Je přitom krajně nepravděpodobné, že by se fanouškům včas dostalo nějaké uspokojivé informace. Během čtvrtka se má rozhodnout o udělení licence pro příští sezónu. Vedení Slavie dorazí spolu se zástupci společnosti Natland Group, jež přislíbila zadluženému klubu pomoc, k licenční komisi na Strahov kolem 17. hodiny. Vzhledem k tomu, jak složitá situace Slavie je, se věci sotva vyřeší tak rychle, aby protestující diváci včas dostali pozitivní odpověď.

Reklama

Související témata: