Hlavní obsah

Slavia se chce v pohárové odvetě v Olomouci pokusit o zázrak

Fotbalisté pražské Slavie se před středeční odvetou semifinále Ondrášovka Cupu v Olomouci nacházející ve velmi složité pozici. První zápas v Edenu kvůli řádění svých fanoušků prohráli kontumačně 0:3, a pokud chtějí dvojzápas otočit, musejí na Hané tříbrankové manko zlikvidovat. To ovšem Sigma nechce připustit a hodlá stvrdit svůj premiérový postup do finále.

Foto: Petr Horník, Právo

Kapitán fotbalistů Slavie Karol Kisel (vpravo) a zástupce fanoušků při protestu v Edenu

Článek

Zatímco před dvojzápasem nebyl ani jeden z týmů favoritem, po pondělní kontumaci prvního duelu, který v poločase ukončily násilnosti slávistických fanoušků, protestujících proti situaci v klubu, jsou karty rozdány jasně. Pražané musejí na Andrově stadiónu vyhrát nejméně o tři góly.

Naposledy se jim to povedlo před deseti lety

V Olomouci se jim už jednou, přesně před deseti lety, podařilo zvítězit čtyřbrankovým rozdílem 5:1, v posledních třech duelech tam ale skórovali jen jednou a Sigmu už v pěti ligových zápasech po sobě neporazili. "Určitě nepojedeme do Olomouce se svěšenými hlavami, že je už všechno ztracené. Ve fotbale je možné všechno, stále se můžeme pokusit o zázrak," řekl slávistický kouč Michal Petrouš.

Inspiraci hledal v nedávném ligovém utkání v Plzni, kde jeho svěřenci dokázali v samém závěru smazat dvougólové vedení Západočechů. "V Plzni se nám podařilo vstřelit dvě branky během dvou minut, měli jsme šanci dát i třetí. Proč by se nám to nemohlo podařit i v Olomouci?" uvedl.

Pro Hanáky by bylo finále historickým úspěchem 

Pro Olomouc má středeční zápas historický význam, na rozdíl od Slavie si totiž ještě v pohárovém finále nikdy nezahrála. Sigma obětovala úspěchu v Ondrášovka Cupu ligovou soutěž, ve které prohrála pět z posledních šesti zápasů.

Trenér Zdeněk Psotka ale varuje, že finále je ještě daleko. "Pořád platí to, co jsem řekl před dvojzápasem - že rozhodovat se bude ve středu u nás. Bude to stejně těžké utkání jako poločas na Slavii," připomněl olomoucký kouč remízu 1:1, která se zrodila před řáděním fanoušků.

Z hráčů se snaží myšlenky na blízkost finále vypudit. "Jestliže někdo od nás už čeká postup, musíme to z hlav hráčů vyčistit a znovu se plně zkoncentrovat. Musíme si znovu připomenout některé taktické věci a být pozorní, aby si Slavia nevytvářela šance," dodal Psotka.

Zápas začne ve středu v 18:00.

Reklama

Související témata: