Hlavní obsah

Boleslav zvítězila v Kroměříži a postoupila do finále Ondrášovka Cupu

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v odvetném utkání semifinále Ondrášovka Cupu na trávníku třetiligové Kroměříže 3:1. Dvě branky prvoligového celku vstřelil útočník Jan Chramosta. Brankář Kroměříže Marek Vogl byl od 38. minuty vyloučen. Soupeřem mladoboleslavských hráčů bude ve finále lepší z dvojice Olomouc, Slavia.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jan Chramosta v nájezdu proti kroměřížskému brankáři Marku Voglovi.

Článek

Sázka na neprostupnou obranu vycházela Hanácké Slavii pouze 35 minut. I když měla Boleslav výraznou územní převahu, nepřesnou kombinační souhrou se připravila o šance. Obranné čtveřici statečně bojujících domácích fotbalistů vypomáhali středopolaři, kteří stačili včas zaskočit za spoluhráče. Ovšem kloudnější protiútok domácí fotbalisté nezaložili. Většinou stačili pod tlakem protivníka pouze odkopávat míče dopředu, kde je sbírali boleslavští zadáci.

Poprvé vážněji Boleslav zahrozila ve 31. minutě, kdy Chramostovu šanci stačil vyřešit vyběhnutím brankář Vogel. O čtyři minuty později si Chramosta chytře naběhl na přihrávku mezi obránce a vstřelil vedoucí gól.

O tři minuty později se dostal Chramosta v situaci zavánějící ofsajdem do sólového úniku. Brankář Vogel vyběhl až za hranici trestného území, Chramosta při kličce předvedl hereckou vložku a upadl. Rozhodčí Paták situaci posoudil jinak a kroměřížského brankáře vyloučil.

Trenér Kroměříže Lehkoživ musel stáhnou ze hry Budína, kterého nahradil brankář Jarka. Ještě do přestávky zahrozil Mendy, jeho střílený centr se pokoušel skluzem tečovat Kulič, jenž však na míč nedosáhl a narazil pouze do tyčky.

Oslabená Kroměříž vzdorovala favorizovanému soupeři po změně stran ještě dalších dvacet minut. Boleslavští fotbalisté se v těchto chvílích trápili. Probrali se až po druhé brance, kterou vstřelil po Mendyho centru v 67. minutě hlavou Kulič. Kroměříž po inkasovaném gólu více otevřela hru, zmohla se ale pouze na nedotažené brejky. Naopak další chybu domácích obránců potrestal v 72. minutě třetím gólem Chramosta. Pro něj to byl již osmý gól z posledních devíti soutěžních zápasů.

Kroměříž se ještě v závěru vzchopila a Šilinger alespoň korigoval gólem z penalty.

Druhého finalistu určí středeční odveta mezi Olomoucí a Slavií Praha. první zápas vyhrála Olomouc kontumačně 3:0.

Odvetné utkání semifinále fotbalového Ondrášovka Cupu:
Hanácká Slavia Kroměříž - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:1)
Branky: 89. Šilinger z pen. - 35. a 72. Chramosta, 67. Kulič. Rozhodčí: Paták - Filípek, Kordula. ŽK: Janoštík - Kysela, Opiela, Kúdela. ČK: 38. Vogl (Kroměříž). Diváci:4014. První utkání: 1:1, postoupila Boleslav.
Kroměříž: Vogl - Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík - Fiala, Budín (40. Jarka), Matoušek, Handl (67. Havlík) - Hromek, Janča (76. Janoštík). Trenér: Lehkoživ.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Janíček, Rolko, Fabián - Mendy, Kúdela, Opiela (75. Procházka), Dimutsos (62. Dudka) - Chramosta, Kulič (68. Řezníček). Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata: