Hlavní obsah

Chramosta půjde za nafilmování faulu před disciplinární komisi

Mladoboleslavský fotbalista Jan Chramosta bude předvolán před disciplinární komisi ČMFS kvůli simulování v semifinále Ondrášovka Cupu s Kroměříží. Podnět k zahájení řízení dala po přezkoumání videozáznamu komise rozhodčích.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jan Chramosta v nájezdu proti kroměřížskému brankáři Marku Voglovi.

Článek

V úterním pohárovém zápase v Kroměříži ve 38. minutě za stavu 1:0 pro Mladou Boleslav běžel Chramosta sám na brankáře Marka Vogla. Ten vyběhl, hostující útočník upadl a rozhodčí Paták gólmana vyloučil za faul mimo pokutové území. Komise rozhodčích dnes dala za pravdu brankáři, že reprezentant do 21 let svůj pád přes Vogla nasimuloval. "Ano, mohu potvrdit, že předáme případ Chramosty disciplinární komisi," řekl ČTK předseda komise rozhodčích Luděk Macela.

Vyloučení brankáře podle domácích výrazně ovlivnilo zápas, který nakonec skončil výhrou Boleslavi 3:1 a jejím postupem do finále Ondrášovka Cupu. Chramosta k postupu přispěl dvěma góly.

"Pochopitelně cítím křivdu, protože jsem pronikajícího Chramostu nesrazil. Ten spadl už tři metry přede mnou. A je otázka, zda situaci nepředcházel ofsajd. Kluci bojovali, musím je ocenit. Ale v deseti jsme už neměli mnoho šancí proti tak zkušenému týmu," řekl po utkání brankář Vogl.

Naopak Chramosta odmítá, že by pádu pomohl. "Při sólu jsem chtěl udělat kličku a lituju, že se mi nepodařilo situaci ustát. Měl bych potom otevřenou cestu do branky," řekl mladoboleslavský útočník.

Naposledy byl disciplinární komisí za filmování potrestán v roce 2009 záložník Slavie Jaroslav Černý, který dostal pokutu 10.000 korun. Tehdy šlo o jeden z prvních případů současné komise pod vedením Jiřího Goldy.

Reklama

Související témata: