Hlavní obsah

Kroměříž si na sudího stěžovat nebude. Věří, že komise zasáhne

Hanácká Slavia Kroměříž si nebude stěžovat na rozhodčího Michala Patáka, který v úterní odvetě semifinále Ondrášovka Cupu s Mladou Boleslaví neoprávněně vyloučil brankáře Marka Vogla. Hanáci věří, že vzhledem k přímému televiznímu přenosu existuje dostatek důkazů o nafilmovaném pádu útočníka Jana Chramosty k tomu, aby se i bez oficiálního protestu komise rozhodčích pochybením sudího zabývala. Zlínskému deníku to řekl majitel a prezident Hanácké Slavie Zdeněk Zlámal.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jan Chramosta v nájezdu proti kroměřížskému brankáři Marku Voglovi.

Článek

Vedení klubu původně zvažovalo podat protest. "Ale stejně bychom si tím nijak nepomohli. Rozhodně chceme vše řešit s chladnou hlavou. Protože se jednalo o přímý televizní přenos, tak věříme, že příslušná komise vyhodnotí pochybení rozhodčího a přijme potřebná opatření," uvedl Zlámal.

Kroměříž hrála od stavu 0:1 více než padesát minut v oslabení, nakonec prohrála 1:3 a ze soutěže byla vyřazena. "Naše snaha však byla zničena chybou jednotlivců. Hlavního rozhodčího Patáka a jeho asistenta Filípka, kteří hrubě ovlivnili zápas," dodal Zlámal. Při první boleslavské brance se střelec gólu Chramosta pohyboval na hranici ofsajdu, o tři minuty později už v jasné ofsajdové pozici nasimuloval pád přes nohu gólmana Vogla.

Zlámal: Sudí rozhodoval tendenčně

"Sudí rozhodovali tendenčně. S odstupem času mě pořád hodně mrzí, jak to všechno dopadlo. Rozhodovat měla kvalita týmů," dodal Zlámal.

Komise rozhodčích by i podle vyjádření svého mluvčího Petra Kováře v deníku Sport mohla výkon rozhodčího Patáka skutečně řešit už na dnešním zasedání. Disciplinární komise se zase bude zabývat simulováním Chramosty, protože právě komise rozhodčích dala po přezkoumání videozáznamu podnět k zahájení řízení.

Vedení kroměřížského klubu se proto také snaží, aby brankář Vogel vyšel po vyloučení bez trestu a mohl chytat v dalším utkání MSFL. Hanáci ze zápasu připravili video, které si vyžádala disciplinární komise pro Moravu.

Reklama

Související témata: