Hlavní obsah

Chramosta má za simulování jednozápasový trest a pokutu 20 tisíc

PRAHA

Mladoboleslavský fotbalový útočník Jan Chramosta dostal od disciplinární komise trest na jeden zápas a pokutu 20 tisíc korun za to, že simuloval v semifinálovém utkání Ondrášovka Cupu v Kroměříži. Chramosta ale v sobotním ligovém utkání na Slovácku může hrát, protože si distanc odpykal v minulém kole, kdy už měl od disciplinárky dočasně pozastavenou činnost před zápasem s Jabloncem.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jan Chramosta v nájezdu proti kroměřížskému brankáři Marku Voglovi.

Článek

Chramosta doplatil na to, že v pohárovém utkání v Kroměříži přifilmoval faul, po němž domácí brankář Marek Vogl obdržel červenou kartu. Chramosta a zástupci boleslavského klubu ale argumentovali tím, že se Vogl nohou Chramosty lehce dotkl a mladý útočník se prý neporoučel k zemi bezdůvodně. Vogl podle Středočechů šel do souboje až příliš agresivně a Chramostovi nezbylo než se střetu vyhnout skokem a pádem na zem.

"Komise po zhlédnutí zpomalených záběrů usoudila, že argumenty mohou být částečně akceptovatelné, ale přesto se hráč chová tak, že nejde o čistou reakci na nebezpečí. K tomu ji vede jednak způsob letu hráče a mimo jiné také chování hráče po dopadu. Pokud by šlo o lehkou teč nebo o vyhnutí se souboji, neležel by hráč tak dlouho po odpískání," uvedl tiskový mluvčí svazu a komise Jaroslav Kolář s tím, že disciplinárka nakonec usoudila, že se Chramosta provinil.

Komise řešila i další prohřešky. V posledních dvou kolech se už nepředstaví útočník Bohemians 1905 Aziz Ibragimov, který v minulém duelu na Spartě nejprve dostal čtvrtou žlutou kartu v sezoně a následně byl po další žluté vyloučen, což mu v součtu vyneslo dvouzápasový trest.

Dva zápasy si nezahrají kvůli osmi žlutým kartám ani Marek Střeštík z Brna a teplický Milan Matula. Jednozápasový trest za čtyři žluté mají hradecký Václav Pilař, Ondřej Kušnír ze Sparty, plzeňský Petr Trapp a Grigorij Čirkin z Českých Budějovic.

V druhé lize si dvě utkání odpočine po osmi žlutých kartách Petr Bogdaň z Hlučína stejně jako jeho spoluhráč Petr Pavlík za hrubý faul při utkání v Kladně. Jeden zápas nesmějí hrát Ondřej Prášil a David Fikejz z Čáslavi, Petr Joukl z Třince, Vladimír Dobal ze Sezimova Ústí a znojemský Radim Nepožitek.

Disciplinárka zároveň zamítla žádost žižkovského útočníka Miroslava Markoviče, který je nejlepším kanonýrem soutěže, o prominutí posledního dílu z třízápasového trestu. Markovič se provinil tím, že při utkání se Spartou B udeřil protihráče.

Na další zasedání disciplinární komise jsou příští čtvrtek předvoláni i zástupci pražské Sparty, kteří prý porušili směrnice pro pořadatelskou službu při utkání s Bohemians 1905.

Reklama