Hlavní obsah

Sudí Paták si do konce fotbalové ligy už nezapíská

PRAHA

Rozhodčí Michal Paták si nezapíská v posledních dvou kolech fotbalové ligy. Komise rozhodčích mu dnes omezila delegaci za chyby, kterých se dopustil v odvetě semifinále Ondrášovka Cupu mezi Kroměříží a Mladou Boleslaví. Kroměříž, která prohrála 1:3 a ze soutěže vypadla, podala proti Patákovu výkonu protest.

Foto: ČTK/AP

Fotbaloví rozhodčí

Článek

Hanáci si stěžovali hlavně na to, že Paták vyloučil kroměřížského brankáře Marka Vogla poté, co po střetu s ním přifilmoval svůj pád boleslavský útočník Jan Chramosta. Toho za simulování potrestala disciplinární komise distancem na jeden zápas a pokutou 20 tisíc korun. Komise rozhodčích dnes stížnost Kroměříže uznala jako částečně oprávněnou.

Není vyloučeno, že stejně jako Paták budou "odstaveni" na vedlejší kolej i další rozhodčí. Komise dnes hodnotila jejich výkony v 27. a 28. kole první ligy a podle internetových stránek svazu vůči některým arbitrům přijala "interní opatření". V praxi to znamená, že podobný osud jako Patáka mohl stihnout i jiné rozhodčí, ale komise další jména už nezveřejnila.

Paták na jaře už jednou nuceně stál. Po utkání Českých Budějovic s Teplicemi v 18. ligovém kole mu také byla omezena delegace na dva zápasy, poté co si na jeho výkon stěžovali Tepličtí.

Paták se už po pohárové odvetě Kroměříž - Mladá Boleslav neobjevil jako hlavní arbitr v minulém kole nejvyšší soutěže. Komise mu nyní vystavila "stopku" až do konce sezony.

Patriku Filípkovi, který v pohárovém semifinále utkání pomáhal na čáře Patákovi jako asistent, komise omezila delegaci na jedno utkání. Kroměřížští se na Filípka zlobili, protože přehlédl ofsajd před Chramostovým prvním gólem a také před jeho střetem s brankářem Voglem. Filípek už absentoval v minulém kole, nyní je delegován jako asistent na zápas Jablonec - Slavia.

Reklama

Související témata: