Hlavní obsah

Fotka dvojčat mu pomohla. Video s penaltami Hanáků také, přiznal Miller

JIHLAVA

Až do nebe ho vynášeli. Za hrdinu ho měli. Při penaltovém rozstřelu v jihlavském pohárovém finále s Olomoucí totiž mladoboleslavský gólman Miroslav Miller zlikvidoval Hanákům hned na úvod dva pokutové kopy. Nejprve Janotkovi, hned poté Bajerovi. „V tu chvíli jsem byl přesvědčen, že pohár je náš a můžeme slavit. Dokonce i fotografii svých dvojčat jsem si už chtěl přilepit na dres,“ přiznával třicetiletý brankář.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Miroslav Miller vyráží jeden z pokusů olomouckých fotbalistů ve finále Ondrášovka Cupu.

Článek

Euforie ho záhy přešla. Nervy na jihlavském trávníku totiž pracovaly, takže při exekuci najednou selhávali i jeho spoluhráči. Opiela bránu přestřelil, Procházka rovněž selhal a gard se rázem obrátil.

„Moc nescházelo a naši radost mohl vystřídat smutek. Ještě že Johana poslal i penaltový rozstřel alespoň do prodloužení,“ oddechl si Miller. Po sérii dalších dvou pokutových kopů jásal ještě víc, neboť na něho nevyzrál ani olomoucký kapitán Kučera, ani střelec prvního finálového gólu Hořava. Mladík Chramosta naopak penaltovou loterii rozřešil a Mladá Boleslav mohla slavit. Vítězství v domácím poháru a cestu do Evropy.

„Konečně jsem se dočkal nějaké trofeje, vždyť já ještě nikdy nic nevyhrál,“ přiznával mladoboleslavský brankář Miller a hned shrnoval stulpny, pod nimiž měl schovaný obrázek svých dvojčat.

„Páreček. Patnáctiměsíční dvojčata. Dcerka a syn. Přinesli mi štěstí,“ hladil obrázek svých potomků, který měl během zápasu i penaltového rozstřelu přilepený na chráničích a po Chramostově trefě si jej leukoplastí upevnil na dres. „To proto, aby na všech fotkách bylo vidět, že byli se mnou,“ vysvětloval, zatímco se na něho vrhali mladoboleslavští fanoušci zpití štěstím i alkoholem. Jen tak tak jim uhýbal, protože každý si chtěl na svého hrdinu sáhnout.

Při tréninku nechytil ani jednu penaltu

„Přitom při dopoledním tréninku jsem spoluhráčům nechytil penaltu ani jednu. Až ve finále to vyšlo,“ přiznával Miller, na něhož olomoučtí fotbalisté vyzráli ze sedmi pokusů jen třikrát.

Adrian Rolko z Mladé Boleslavi (vpravo) bojuje o míč s Pavlem Šultesem z Olomouce.foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Mladoboleslavští totiž měli svůj recept. Sehnali si videozáznam ze zimního Tipsport Cupu, kde v zápase Olomouce se Žilinou došlo rovněž na penaltový rozstřel.

„Nastudovali jsme ho a tudíž věděli, kam olomoučtí hráči penalty kopou. Náš trenér brankářů stál navíc za bránou a pokaždé poradil, kam mám střelu čekat. Vyšlo to,“ jásal po vítězné penaltové loterii a zisku druhé nejvýznamnější domácí trofeje Miller.

Doufal v pořádné oslavy, jenže se spletl. Sportovní ředitel Středočechů Ladislav Minář, který usedl na trenérskou lavičku místo kouče Karla Stannera, který po sérii pěti ligových porážek v řadě sám rezignoval, totiž hned na čtvrtek naplánoval trénink.

„Pořád máme možnost dostat se v ligové tabulce výš, takže šanci musíme živit a v sobotu Ústí porazit. Nejen ziskem poháru, ale i čtvrtou příčkou v tabulce můžeme sezónu zachránit,“ vysvětloval Minář, proč se v Mladé Boleslavi slavilo střídmě.

„Počkáme si. Ti zkušenější v našem mančaftu, kteří už něco vyhráli, si s dodatečnými oslavami určitě poradí,“ pravil smířlivě po největším úspěchu své dosavadní fotbalové kariéry mladoboleslavský brankářský hrdina Miller.

Reklama

Související témata: