Hlavní obsah

Udělej suchej záchod, nařídil Berbr Královcovi. Sparta pak vyhrála pohár a postoupila do Evropy

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr podle policejních odposlechů, které zveřejnil server efotbal.cz, kontaktoval před červencovým finále českého poháru mezi Libercem a pražskou Spartou hlavního rozhodčího Pavla Královce. A to jen krátce poté, co se Berbr sešel se sportovním manažerem Sparty Josefem Krulou. Sparta v prohlášení odmítla možné ovlivňování delegace sudích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý místopředseda FAČR Roman Berbr.

Článek

Sparťané zápas vyhráli 2:1 a postoupili díky tomu do základní skupiny Evropské ligy. Po utkání byl mezinárodní sudí Královec pod palbou kritiky libereckých hráčů za to, že v prvním poločase nevyloučil za nerozhodného stavu záložníka Sparty Martina Frýdka, za což se později omluvil.

"Jenom jednoduše, jenom jednu politickou věc potřebuju, jo? Ty to pochopíš. V pondělí byl za mnou Pepa Krula. Jenom ho potřebuju (Krulu), ho pozdravuj potom. A ze zbytku udělej suchej záchod," řekl Berbr podle odposlechů Královcovi. Sudí Berbrovi odvětil: "Nedělá nám to problém. Ať mají o čem psát."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Královec řídí duel Sparty se Slováckem.

Zatímco Berbr je po říjnovém zatčení ve vazbě kvůli údajnému ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy a také podezření ze sázkových podvodů, domažlický rozhodčí Královec dnes jako hlavní sudí řídí zápas Ligy mistrů Chelsea - Krasnodar.

Krula, bývalý sudí a Berbrův vrstevník, který dříve pracoval jako člen komise rozhodčích, se odmítl ke zveřejněným odposlechům vyjádřit. Sparta odmítla, že by se snažila ovlivňovat, kdo bude pískat její zápasy.

"Klub reaguje na informace, pocházející údajně z vyšetřovacího spisu, které se objevily v médiích. Odmítáme být spojováni s kauzou Romana Berbra. Klub neovlivňoval delegaci sudích na konkrétní zápasy, Sparta si naopak přeje důkladné prošetření celé kauzy a věří, že všichni, kteří se dopustili protiprávního a korupčního jednání, budou potrestáni," uvedl letenský klub na Twitteru.

Reklama

Související témata: