Hlavní obsah

Těsná výhra ještě nezvyšuje postupové naděje, tvrdil Komňacký

JABLONEC NAD NISOU

O tom, jak je důležité míti Lafatu, se fotbalisté Jablonce přesvědčili i v prvním osmifinále Ondrášovka Cupu proti pražské Dukle. Zkušený kanonýr totiž pokračoval ve svém podzimním střeleckém galapředstavení a proměněnou penaltou rozhodl o nejtěsnějším vítězství Jablonce 1:0.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

Autor třinácti gólů v tomto ligovém ročníku Lafata potrestal trefou z pokutového kopu faul Švejdíka na Vaňka. V součtu s nedělními dvěma penaltami z ligového duelu proti Žižkovu si Lafata během tří dní připsal tři branky.

Jablonec sice splnil proti Dukle roli favorita v domácím prostředí, ale výsledek 1:0 příliš nenadchl trenéra domácích Františka Komňackého. „Vyhráli jsme, zdaleka to však neznamená větší naději na postup. V odvetě nás asi bude čekat na Julisce velmi těžký oříšek. Kvůli změnám ve složení obranné řady oproti ligové sestavě jsme doma byli zpočátku nervózní. Zábojník a Novák si z rolí náhradníků teprve zvykali na to, že dostali příležitost i na hřišti hned od první minuty. Postupně jsme se rozehráli a mrzí mě, že jsme nepřidali ještě jednu branku. V závěru se asi na našich hráčích projevil nahuštěný program.“

Jablonečtí asi na nějakou dobu ztratili stopera Beneše, který má ze zápasu poraněné vazy. „Zavinil si to tak trochu sám, protože příliš tahal míč, místo aby ho poslal od nohy ke spoluhráčům. Bohužel jeho absence nevypadá jen na pár dní. Po informacích od klubového lékaře nám bude Beneš chybět delší čas, což je nepříjemné. Ale zranění k fotbalu patří, a je na nás, abychom se s touto ztrátou vyrovnali,“ dodal Komňacký.

Kouč pražské Dukly Luboš Kozel konstatoval: „I když jsem nechal odpočívat některé klíčové hráče, odvedli jsme solidní výkon. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a celkově jsme měli i pár šancí ke skórování. Ale nedotáhli jsme je vinou nezkušenosti do konce. Náš výkon se trochu zvedl po prostřídání, kdy jsme se dostali k dobré kombinaci. Raději bych prohrál 1:2 nebo 2:3, než 0:1. Je totiž rozdíl, jestli i v prohraných zápasech vstřelíte venku branku, nebo ne.“

Reklama

Související témata: