Hlavní obsah

Johana: Pohárová výhra patří Kolouškovi

PRAHA

Blažené úsměvy, na sobě vítězná trička s nápisy Vítěz Poháru ČMFS 03/04, sem tam zazněla sprostá urážka směrem k šatně soupeře. Pyšně mířili sparťané z trávníku, vždyť Baníku alespoň trochu oplatili, že je převálcoval v ligové tabulce. Ani se nepřevlékli a upocení se hned hnali k připravenému autobusu. Oslava začínala na Letné.

Článek

"A pak určitě někam potáhneme," těšil se gólman Jaromír Blažek. Utkání nedohrál, ale i tak se smál na všechny kolem. Byl u klíčového momentu finále v 73. minutě: Matušovič si naběhl na Heinzův pas a sprintoval ze všech sil k brance, Blažek vyběhl a v posledním možném okamžiku ostravského forvarda doslova sestřelil. Vždyť za ním už stály jen prázdné tyče a gól na 1:2 by byl nevyhnutelný. Bez diskuse červená karta.

"Nechtěl jsem faulovat, snažil jsem se trefit míč," vykládal gólman Sparty. Vyloučení ve finále ho ale vůbec nemrzelo. "Bylo to o setinky sekundy, jenže Matušovič byl u balónu opravdu dřív. Udělal to dobře," uznal Blažek.

Proti verdiktu sudího Vidláka nijak neprotestoval, jen šel na druhou stranu hřiště prohodit pár slov s brankářem Baníku Laštůvkou. "I on mi řekl, že nešlo nic jiného dělat. A popřáli jsme si štěstí."

Specialista Bičík

Kdo šel na Blažkovo místo? Přece specialista na vyloučení sparťanských gólmanů - David Bičík. Zaskočil rovněž na Strahově za Koubu ve vítězném derby se Slavií, včera zase zastoupil Blažka.

"Bláža prostě udělal to nejlepší, co mohl. Zabránil jasnému gólu. To je bez diskuse," chválil zkušeného kolegu Bičík. V tu chvíli už Letenští ve vítězný gól nevěřili. "To opravdu ne! Řekl jsem Davidovi, že zkrátka musí vychytat penalty," rozverně vyprávěl Blažek.

Jenže nebylo třeba. Sparta v deseti umí. "Ani jednou jsme letos v oslabení neprohráli," upozornil kapitán Karel Poborský. Včera šokoval svou vítěznou hlavičkou celý stadión Petr Johana a bylo hotovo. Míč zaplachtil do sítě, on svlékl dres a jako v transu běžel přes celé hřiště.

"Je to úžasný pocit. Tenhle gól a vítězství patří jen Vencovi Kolouškovi. Tak jako my porazili Baník, zvládne i on svou nemoc..." přál si Kolouškův bývalý spoluhráč z Liberce.

Reklama