Hlavní obsah

Osmifinále fotbalového poháru čeká souboj dvou posledních vítězů

Souboj dvou posledních šampiónů přinese středeční úvodní duel osmifinále fotbalového Poháru České pošty. Domácí Viktoria Plzeň, vítěz poháru z roku 2010, v něm vyzve obhájce prvenství Mladou Boleslav, které se bude chtít pomstít za loňské vyřazení ve čtvrtfinále. Oba celky pomýšlejí na postup, přestože především Plzeň dá šanci hráčům z lavičky.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Plzeňáci jsou mírnými favority.

Článek

Za posledních 12 měsíců na sebe oba soupeři narazí už pošesté. V lize byla úspěšnější Plzeň, v poháru ale Mladá Boleslav vyhrála oba zápasy 2:1. V Superpoháru pak skončil zápas remízou 1:1 a Plzeň zvítězila na pokutové kopy.

"Je pravda, že s Boleslaví se v poslední době potkáváme více než s jinými soupeři. Rozhodně chceme uspět, na druhou stranu ale dostanou prostor hráči, kteří dosud tolik šancí nedostali. Mají šanci ukázat, že si zaslouží více šancí, a věřím, že se této šance chytnou," řekl trenér Plzně Pavel Vrba s tím, že do sestavy zařadí mimo jiné Bergra, Horu či Wágnera.

I Boleslav kouká na lavičku

Také v Mladé Boleslavi, která se v prvoligové tabulce dotáhla na třetí Plzeň a stejně jako obhájce titulu ztrácí šesti bodů na vedoucí Spartu, zvažují zařazení hráčů z lavičky. "Ta myšlenka tu je, abychom zvýšili motivaci v týmu. Ale ještě nejsme rozhodnutí o sestavě," řekl trenér Miroslav Koubek.

Rád by zopakoval loňskou pohárovou výhru v Plzni 2:1. "My máme v Mladé Boleslavi filozofii snažit se uspět v každém utkání, proto i do Plzně jedeme pro vítězství. Stojí proti nám elitní soupeř, ale rozhodne až okamžitá kvalita na hřišti a budeme se snažit, aby ta naše byla větší," uvedl Koubek.

V zimě si týmy vyměnily hráče

Oba celky si v zimě vyměnily hráče. Do Plzně šel Václav Procházka, který však kvůli zranění nenastoupí, Mladou Boleslav zase posílil Martin Fillo. Boleslav nebude moci počítat s rekonvalescenty Opielou a Fabiánem ani se zraněnými Synkem a Johanou.

Utkání v Doosan Areně začne ve středu v 17:15, odveta je na programu o týden později. Postupující se ve čtvrtfinále utká se Spartou. Pro fanoušky Plzně je připravená akce, kdy ke každým dvěma zakoupeným vstupenkám dostanou další dvě zdarma.

Reklama

Související témata: