Hlavní obsah

Do Olomouce míří Baník, policisté jsou v pohotovosti

Policejní vrtulník, stovky policistů v ulicích i strážci zákona na koních budou dohlížet na fanoušky fotbalistů Sigmy Olomouc a Baníku Ostrava, kteří se ve čtvrtfinále Poháru České pošty střetnou ve středu v Olomouci. Policisté označili utkání za rizikové a kvůli předpokládaným incidentům mobilizují všechny síly. Obyvatele města přitom upozorňují na možné dopravní komplikace. ČTK to dnes řekla krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fanoušci ostravského Baníku dokážou pěkně řádit

Článek

"Do opatření budou zařazeny stovky policistů pořádkové služby, kriminální a dopravní policie, policisté z antikonfliktního týmu, včetně speciální pořádkové jednotky Olomouckého kraje a speciální pořádkové jednotky Moravskoslezského kraje. Připraven je policejní vrtulník, který bude situaci monitorovat ze vzduchu, policisté se psy, policejní hlídky na koních a mobilní monitorovací centrum," uvedla mluvčí.

Do ulic vyjdou také desítky olomouckých strážníků, kteří se společně s policisty před utkáním zaměří na pohyb fanoušků ve městě. Po příjezdu vlaku od Ostravy je doprovodí z hlavního nádraží na Andrův stadion a po zápase zpět.

"V souvislosti s předpokládanou dobou příjezdů fanoušků, která je odhadována kolem 15:00, můžou vzniknout dopravní komplikace od hlavního nádraží směrem k Androvu stadionu," podotkla mluvčí. Fanoušci budou doprovázeni na Masarykově třídě, v Husově ulici směrem k ulici Dobrovského a v ulici Na Střelnici. Dopravu budou řídit hlídky dopravní policie.

Policisté zároveň připomněli zákaz používání pyrotechniky na stadionu. Za porušení tohoto zákazu mohou návštěvníci dostat pokutu až 25.000 korun.

Reklama

Související témata: