Hlavní obsah

Sparta chystá na středu zvýšená bezpečnostní opatření na stadionu

Vedení fotbalové Sparty chystá už na středeční utkání Poháru České pošty proti Mladé Boleslavi zvýšená bezpečnostní opatření v sektoru domácích vlajkonošů. Je to reakce na poslední domácí zápas s Ostravou, při kterém ze sektoru vylétlo několik dělbuchů. Spartě kvůli tomu hrozí trest od disciplinární komise.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fanoušci fotbalistů Mladé Bleslavi a Olomouce perou přímo na hřišti.

Článek

Klub před čtvrtfinálovým utkáním s Mladou Boleslaví plánuje důkladnější kontroly před vstupem do sektoru i v něm samotném. Dříve bylo běžnou praxí, že fanoušci prošli první kontrolou a po ní se mohli dostat k zakázané pyrotechnice například na ochozu stadionu a projít s ní na tribunu.

Pořadatelská služba nyní počítá i s důkladnějším monitoringem sektorů, které těsně sousedí s takzvaným "kotlem", v němž se shlukuje tvrdé jádro sparťanských příznivců.

Bezpečnostní úsek letenského klubu nasadí do akce také více pořadatelů, kteří budou mít za úkol kontrolovat veškeré dění v sektoru vlajkonošů. "Tato bezpečnostní opatření by měla zajistit maximální možnou ochranu hráčů i samotných návštěvníků utkání před nebezpečnou pyrotechnikou," uvedl oficiální web Sparty. Opatření mají platit i na další domácí zápasy.

Klub reaguje na události z duelu s Ostravou, kdy na letenském stadionu několikrát detonoval dělbuch a jeden vybuchl v těsné blízkosti záložníka Ladislava Krejčího. Hráč Sparty byl v první chvíli otřesený, ale další zdravotní újmu neutrpěl. Pražský celek se obrátil na policii a podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Sparta nemá s chováním svých fanoušků, kteří používají nebezpečnou pyrotechniku, problémy zdaleka poprvé. Už před třemi lety podobnou situaci v souvislosti se Spartou disciplinární komise řešila, když jeden z vhozených dělbuchů přivodil zranění dvanáctiletému podavači míčů. Sparta tehdy dostala pokutu 250 tisíc korun a na tři domácí zápasy měla zavřené tribuny za oběma brankami. V krajním případě jí hrozila až desetimilionová pokuta a uzavření celého stadionu na tři zápasy.

Disciplinární komise FAČR se bude excesem při utkání Sparta - Ostrava zabývat ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: