Hlavní obsah

Když nás nepustí do Evropy, stejně s tím nic nenaděláme, netrápí se olomoucký střelec Ordoš

Teplice

„A teď chci porazit Spartu. Finále mi nestačí, chci se z poháru napít,“ vyřvával po výhře v semifinálové odvetě nad Teplicemi v útrobách Stínadel olomoucký snajpr Michal Ordoš. Dvěma góly totiž rozhodl o tom, že Hanáci na severu Čech 3:0 zvítězili a ve finále Poháru České pošty se 2. května postaví v Plzni pražské Spartě. „Proč bychom si neměli troufnout i na ni? A porazit ji, abychom nemuseli čekat, jak nakonec v dostizích za titulem dopadne?“ rozparádil se, protože on i jeho spoluhráči vycítili šanci, jak po starostech o ligové přežití zachránit sezónu a třeba i nahlédnout do pohárové Evropy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký Michal Ordoš zajistil svému mužstvu postup do pohárového finále.

Článek

Ligovou záchranu sice Olomouc jistou nemá, ale už se k ní výrazně přiblížila. Postup do pohárového finále pro ni představuje bonus navíc. „Záchrana v lize je pro nás základ, teď si zahrajeme i pohárové finále. Paráda," liboval si Ordoš i všichni jeho spoluhráči, kteří po bezgólové remíze v domácím prostředí nedali v semifinálové odvetě laxním a bezkrevným Teplicím sebemenší šanci.

„Sú tak šťastný, pro mě je to historický úspěch. Přišel jsem do Sigmy na půlroční misi, abych ji zachránil v lize, a ve dvaašedesáti se dočkám své první účasti ve finále poháru. To jsem fakt nečekal," rozplýval se i olomoucký kouč Petr Uličný, jenž Hanáky přímo zázračně probral z podzimní letargie.

Dokonce i  cesta do pohárové Evropy se  jim teď nabízí. Pokud tedy ve finále Spartu porazí, anebo když Sparta získá mistrovský titul, protože v tom případě by i jako poražení finalisté kvalifikaci o Evropskou ligu hráli. Tedy, když s tím svaz vysloví souhlas, neboť nad Olomoucí se pochopitelně vznáší stín korupční aféry a odpočet devíti ligových bodů.

„Tak od toho jsou jiní páni, o tom nic nevím. Já přišel na půl roku, abych Sigmu zachránil, takže pro mě teď bude důležité porazit v lize Bohemku," krčil Uličný rameny, zatímco jeho svěřenci slavili postup přes Teplice i nabízející se vidinu pohárové Evropy.

„Slyšeli jsme, ale v kabině podobnou eventualitu neřešíme. Chtěli jsme si zahrát pohárové finále a toho jsme dosáhli. Teď chceme pohár vyhrát, protože loňská účast v jihlavském finále pro nás představovala obrovský zážitek," přiznával Michal Ordoš, že hráči si na rozdíl od trenéra případnou hrozbu uvědomují.

„Uvědomujeme, ale nepřipouštíme. Teď je pro nás prioritou záchrana v lize, protože nám sebrali devět bodů. Pohár je skutečně jen bonusem navrch. Když ho vyhrajeme a pak nás do Evropy nepustí, stejně s tím nic nenaděláme a budeme se bohužel muset s realitou smířit,"  nemá olomoucký kanonýr Michal Ordoš hlavu bolavou z toho, že by se rýsující vize účasti v pohárové Evropě mohla rozplynout bez ohledu na to, jak plzeňské finále dopadne.

Reklama

Související témata: