Hlavní obsah

Být fanouškem, odešel bych už o přestávce, neměl pro pohárovou blamáž omluvu teplický Grigar

Teplice

Vytočený byl na nejvyšší mez. Rozladěný ještě víc. Aby ne, když Teplice měly šanci postupem do finále domácího poháru zachránit nevýraznou sezónu, ale v zápase nejdůležitějším totálně propadly. „Neuvěřitelné, co jsme provedli. Krok od finále a my odvetu lajdácky odchodíme,“ rozpálil se po třígólové lekci od Olomouce gólman Severočechů Tomáš Grigar na celý mančaft.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Teplický brankář Tomáš Grigar (vlevo) a olomoucký Adam Varadi

Článek

Od samého začátku jste působili, jako byste přijeli zahrát si pouťák někam na posvícení. Žádný pohyb, důraz, bojovnost, pomalu ani jedna přesná přihrávka, o střele na bránu nemluvě...

Půlhodiny to byla skutečně nuda, protože ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu. Před přestávkou jsme ale chyby udělali my, dostali dva góly a šli do kolen. Už jsme se nesebrali.

V jarním ligovém duelu jste doma s Olomoucí o půli ale přece také prohrávali, abyste po změně stran výsledek otočili a nakonec 3:1 vyhráli. Tentokrát jste ale neměli sebemenší nárok!

Jenže tentokrát jsme neudělali vůbec nic. Ani jednu akci, centr, natož střelu. A to šlo o nejdůležitější zápas celého jara, v němž jsme byli po předchozích úspěšných pohárových duelech navíc krok od finále.

Hanáci na tom byli ale přece dlouhých čtyřicet minut obdobně, takže i vy jste byl bez práce.

O to hroznější je, že dvakrát vystřelili na bránu a já dostal tři góly. Vždyť my si i vlastní branku dali, což snad ani nemá smysl komentovat.

Nepřevládal ve vás pocit, že po bezgólovém prvním semifinále před týdnem v Olomouci to prostě přijde samo a vy se nemusíte ani příliš snažit?

To bychom ale v odvetě nesměli hrát tak špatně a ustrašeně. Vždyť my si nenahráli. A když už jsme si dvakrát třikrát míč vyměnili, soupeř nám ho sebral a šel do brejku.

Prohrou s Olomoucí a vyřazením z poháru vaše domácí trápení vyvrcholilo, takže jste se asi ani nedivili, že i hrstka diváků na vás po závěrečném hvizdu nespokojeně pískala...

Chápu je.  To, co jsme předvedli v posledních třech zápasech proti Žižkovu, Českým Budějovicím a Olomouci, nemá omluvu. Být fanouškem, odešel bych už v poločase.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín