Hlavní obsah

Olomoucký střelec Ordoš: Teď chceme zachránit ligu, pak vyhrát pohár. Potom se uvidí

Teplice

Znovu potvrdil pověst olomouckého snajpra. V odvetném semifinále Poháru České pošty vstřelil Michal Ordoš na teplických Stínadlech dva góly a favorizované Severočechy ze soutěže de facto vypakoval. A svému týmu lopotícímu se po odpočtu devíti bodů za účast v korupční aféře za ligovou záchranou vystřílel účast ve finále, kde se Hanáci postaví 2. května pražské Spartě.

Foto: Jan Tauber

Olomoucký útočník Michal Ordoš s cenou pro krále ligových střelců, jímž se stal v loňské sezóně.

Článek

Semifinálová odveta vám až neskutečně vyšla, neboť Teplice jste přejeli s přehledem a hlavně bez toho, abyste jim dali sebemenší šanci.

To proto, že jsme zápas zvládli perfektně takticky. Bylo to něco podobného, jako při jarní ligové výhře v Plzni, protože jsme hru postavili na výborné defenzívě a rychlých brejcích, takže jsme domácí také k ničemu nepouštěli. A jakmile jsme dali do poločasu dva góly, bylo rozhodnuto, protože pak už se domácí vůbec na nic nezmohli a my jim dali ještě třetí branku.

Jarní ligový duel na Stínadlech měl obdobný průběh první půle. Také jste šli do vedení, ale nakonec jste zápas prohráli. Poučili jste se hodně z tohoto střetnutí?

A hodně, protože zmiňované utkání jsme vůbec nezvládli. Vedli jsme, do druhé půle jsme nastupovali s tím, že se nám nemůže nic stát a Teplice nás ztrestaly hrozným způsobem. Na odvetné pohárové semifinále jsme se připravili mnohem lépe. Hlavně v hlavách.

Proto tak vysoká, a po bezgólové remíze v prvním semifinále u vás na Hané, i překvapivá výhra?

Vysoká? My jsme zvyklí na jaře vysoko vyhrávat. Vždyť mistrovské Plzni jsme dali na jejím hřišti ještě o gól víc.

Druhého května se budete právě do Plzně, na kterou máte tak příjemné vzpomínky, vracet k pohárovému finále se Spartou. Pro vaše fanoušky to bude představovat zřejmě značné komplikace, neboť na západ Čech je to z Hané hodně daleko.

Bohužel. Po loňském jihlavském finále, které nebylo pořadatelsky zvládnuté, takže po jeho skončení panoval na hřišti značný chaos, se však dalo čekat, že volba padne na jiný, modernější a lépe zabezpečený stadión.

Vy si ale stěžovat nemusíte, protože po jarní lekci uštědřené mistrovské Viktorii se budete cítit v Plzni jako na stadiónu vám zaslíbeném.

Plzeňský stadión je skutečně pěkný, takže se těším na hezké finále. A věřím, že jsme schopni Spartu porazit a pohár vyhrát.

Trenér Uličný jen krčil rameny, když padl dotaz, zda snad korupční aféra neohrozí případnou olomouckou účast v pohárové Evropě v příští sezóně. Připouštíte si podobné obavy i vy v kabině?

Řešíme to i neřešíme. Chtěli jsme si po roce zase zahrát pohárové finále, protože po loňských zkušenostech víme, o jaký zážitek jde. Letos bychom ho chtěli samozřejmě vyhrát, abychom se z poháru pro vítěze mohli i napít.

Takže nějakou hrozbu a případné sankce nevnímáte?

Vůbec neřešíme a nemyslíme na to, jak celá kauza kolem Olomouce probíhá a v jakém stadiu je. Sebrali nám devět bodů a pro nás je prioritou zachránit ligu. To je pro nás základ, pohár představuje pouze bonus navíc.

Chcete tím říci, že by vás zase až tolik nemrzelo, kdybyste si kvalifikaci o Evropskou ligu nezahráli?

Pokud pohár vyhrajeme a do Evropy nás nepustí, bohužel tomu tak bude a my s tím nic nenaděláme.

Reklama

Související témata: