Hlavní obsah

Olomoucký Ordoš věří, že potřetí už pohárové finále vyhraje

Olomouc

Třetí finále fotbalového Poháru České pošty čeká ve středu na útočníka Sigmy Olomouc Michala Ordoše. Při předchozích dvou účastech však vždy odcházel jako poražený. Nyní věří, že se proti Spartě potvrdí pořekadlo: Do třetice všeho dobrého.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Olomouce Michal Ordoš (vlevo) a Zdeněk Klesnil (zády) se radují z branky.

Článek

Ordoš neuspěl v roce 2005 se Slováckem, které podlehlo 1:2 Ostravě, ani loni se Sigmou, která nestačila na Mladou Boleslav. Středočeši vyhráli až na pokutové kopy. "V Tipsport lize jsme taky napřed ve finále prohráli na penalty, pak to vyšlo. Loni jsme ve finále poháru penalty nezvládli, teď se nám to povede vyhrát," je přesvědčený Ordoš.

Optimismem ho naplňuje také zkušenost z pátku, kdy se proti Spartě postavil v rámci 27. kola první ligy. Sigma sice prohrála v Praze 0:1, ale soupeři se herně vyrovnala. "Myslím, že tam byly některé věci, které potřebujeme vědět. Ale ten středeční zápas bude odlišný, hlavně Sparta nebude hrát doma, takže to bude jiné. Určitě budou důležité standardní situace, pokusíme se něco vymyslet a nacvičit," slíbil.

Věří také, že se týmu povede zopakovat výkon, který na jaře předvedli proti Plzni. Nad mistrovským celkem vyhráli 4:0. Právě na hřišti Západočechů se středeční finále hraje. "My musíme hrát dobře jako tým, třeba jako v Plzni v lize, tak můžeme uspět. Není to jenom o jednom hráči. Ale třeba Zdena Klesnil by pro Spartu mohl být oříškem. Když teď v pátek nastoupil na posledních 30 minut, tak jim ukázal svoji sílu," dodal Ordoš.

Olomoučtí hráči mají pro finále o to větší motivaci, že jejich trenér Petr Uličný a kapitán Radim Kučera po sezoně končí kariéru a rádi by se loučili ziskem trofeje. "Radim chudák za celou kariéru nic nevyhrál, tak bychom mu něco chtěli dát, než skončí," dodal Ordoš pro klubový web.

Reklama

Související témata: