Hlavní obsah

Uličnému se o prvním triumfu Sigmy zdálo

Plzeň

Bezbřehá euforie ovládla fotbalisty Sigmy Olomouc včera v plzeňských Štruncových sadech. Ve finále Poháru České pošty porazili Spartu Praha a pro klub, bojující po trestu za korupci o záchranu, získali první trofej v historii.

Foto: Petr Eret, ČTK

Dojatý trenér Olomouce Petr Uličný po vítězství nad Spartou.

Článek

"Budeme slavit až do soboty. Odpoledne se sejdeme na stadiónu na předzápasové soustředění, a pak v neděli porazíme v lize Jablonec, čímž bychom se měli zachránit,“ plánoval rozesmátý olomoucký stoper Radim Kučera. „Nikdy jsem nedovolil v autobuse alkohol, ale tentokrát udělám výjimku. Domluvím se s radou starších. Jde o skvělý úspěch. Pro klub i pro mě samotného. Vždyť já jsem do dvaašedesáti nic nevyhrál,“ culil se trenér Sigmy Petr Uličný.

Olomouc byla od začátku hladovější. Snažila se tvořit, nebála se, měla snahu o kombinace. Pražany srážela kupa nepřesností při každém pokusu pokořit olomouckou defenzivu a mraky individuálních chyb zejména zkušených hráčů. Právě ti se podepsali pod rozhodující okamžik zápasu: krátce po přestávce Matějovský se Sionkem velmi vlažně a nedůsledně bránili Vepřeka, který pronikl do pokutového území a nechytatelnou dělovkou rozhodl.

Sparta si mohla vynutit penaltový rozstřel, ale Kweuke v poslední minutě ve vyložené pozici místo střely nesmyslně přihrával. „Už jsem si říkal, že vítězství nám nic nevezme, když se najednou prohnal kolem mě Kweuke. Byl jsem pěkně vyjevený,“ přiznal Kučera.

Ani triumf v poháru jej nepřiměl změnit rozhodnutí o konci kariéry. „Po sezóně končím,“ potvrdil zkušený stoper stejně jako trenér Uličný. „Ve dvaašedesáti jsem si svoje odtrénoval. Tenhle triumf je pečetí. Zdálo se mi o něm v hotelu u Martina Straky, který vyhrál olympijské hry. A teď jde o skutečnost,“ culil se Uličný se zlatou medailí na krku a místenkou v kvalifikaci Evropské ligy. Účast Sigmy však kvůli trestu za korupci musí posvětit UEFA.

Reklama

Související témata: