Hlavní obsah

Sparťané se bojí, aby kalich hořkosti nepili až do dna

Plzeň

Jaro hrůzy spěje do finále! Fotbalisté Sparty Praha ve středu prohráli finále Poháru České pošty, když ve finále nestačili na Olomouc. A reálně tak svěřencům trenérského dua Hřebík-Hašek hrozí, že zůstanou v letošní sezóně bez trofeje. Luxusní náskok šesti bodů na druhý Liberec už Sparta promrhala a na soka ze Severu Čech nyní ztrácí dokonce čtyři body.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Marek Matějovský.

Článek

„Zdá se, že si budeme muset vypít kalich hořkosti až do dna. Jsem zklamaný, obrovsky zklamaný,“ hlesl kapitán Sparty Marek Matějovský, který se podepsal pod jediný gól celého zápasu, když ve spolupráci se Sionkem nedokázal zastavit Vepřeka.

„Velmi dobře si uvědomuji, že sezóna pro nás může skončit bez jediné trofeje a vážně nevím, co bych k tomu řekl,“ těžce hledal slova Matějovský.

„Cesta do finále je strašně dlouhá, a pak rozhodne jediný gól po naší nekoncentrovanosti. Je čas ukázat na hřišti, jak jsme silní. To bude nejlepší odpověď na nezdar v poháru. I když si všichni uvědomujeme, že nemusíme mít na konci soutěže žádné prvenství, protože ligová soutěž není v naší moci,“ pokrčil rameny stoper Erich Brabec.

„V průběhu celé pohárové soutěže jsme nepoznali jedinou porážku. Až ve finále, tudíž cítíme obrovské zklamání. Já pevně věřím, že nezdar nebude mít negativní dopad na naši bojeschopnost,“ přemítal trenér Sparty Martin Hašek.

Odmítl vůbec pochybovat o psychické odolnosti týmu. „Nemám strach, že by nás prohra poznamenala,“ prohlásil. „V kabině je ticho a obrovské zklamání,“ vyprávěl Matějovský.  „Viděl jsem mezi spoluhráči hodně smutných očí. Není nic příjemného do šatny přijít. Ale je třeba vidět poučení, že zápas se musí odjezdit na krev. Nesmíme si dovolit vypustit ani vteřinu. My jsme totiž udělali chyb moc. Nebyli jsme důrazní v naší šestnáctce ani před ní, stejně jako v pokutovém území soupeře,“ lamentoval Brabec.

Sparta teď musí doufat, že Liberec v lize klopýtne a dá pronásledovatelům z Letné šanci napravit dosud zoufalé jaro. „Pro psychiku představuje prohra s Olomoucí velkou ránu, ale naděje na titul je reálná, i když není jen v naší režii. Nicméně věřím, že šanci ještě dostaneme,“ prohlásil Brabec. „Je pravda, že do nepřesvědčivých výsledků zapadla i nynější porážka. Ale nechci ještě bilancovat. Zbývají tři kola. Devět bodů dává jistou možnost přeci jen trofej získat,“ odmítl nejčernější scénář Hašek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články