Hlavní obsah

Dalšími čtvrtfinalisty poháru jsou Liberec a Jablonec

Ve čtvrtek se do čtvrtfinále Poháru ČMFS probojovaly Liberec a Jablonec. Liberec přehrál druholigové Kladno a Jablonec v utkání na jihu Čech porazil České Budějovice. Posledním čtvrtfinalistou poháru bude vítěz utkání Most - Mladá Boleslav, jehož termín nebyl zatím určen.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Pavel Kuka ze Slavie Praha v souboji s jabloneckým Radkem Hochmeistrem. (Ilustrační foto)

Článek

Liberci pomohla na Kladně k postupovému gólu kuriózní situace. Domácí obránce Herda si za čárou měnil roztrženou kopačku, nikdo ze spoluhráčů ho nezastoupil, a tak z volného prostoru Kisel kolmicí vybídl ke skórování Pospíšila. Liberečtí se přesto strachovali o vítězství při šancích Suchopárka a Kreuze. "Výkon nebyl ideální, hlavně jsme měli dát více gólů. Rozhodující je ale postup," komentoval zápas trenér Liberce Stanislav Griga.

Jihočeši doplatili na chyby

České Budějovice se proti Jablonci marně snažily vybřednout z krize. Hosté využili chyb soupeřovy obrany a střelami Jindříška a Jóžefa získali dvoubrankový náskok. Ten sice snížil ve 37. min. parádní střelou osamocený Lafata, ale to bylo ze strany Jihočechů všechno.

"Trochu jsme pozměnili složení mužstva, bylo vidět i určité zlepšení. Stále však hrubými chybami umožňujeme soupeřům získat náskok," litoval domácí trenér Robert Žák.

Pohár ČMFS - 4. kolo:
Kladno - Liberec 0:1 (0:1); Branka: 23. Pospíšil
České Budějovice-Jablonec 1:2 (1:2); Branky: 37. Lafata - 23. Jindříšek, 31. Jóžef

V dohrávce 4. kola se utká Most s Mladou Boleslaví, termín dosud nebyl stanoven. Čtvrtfinále se bude hrát 20. dubna příštího roku a dvojice určí los.

Reklama

Související témata: