Hlavní obsah

Dva poháry za dva měsíce, to je fantastické, rozplýval se brankář Zlámal

Zvedl nad hlavu Superpohár a vychutnával si krásné pocity ze zisku trofeje, kterou vybojoval na půdě klubu, v němž v minulosti úspěšně působil. Fotbalový gólman Zdeněk Zlámal byl jedním ze strůjců pohárového úspěchu Sigmy Olomouc, jež dobyla Liberec. „Hlavně si přejeme, aby nám ta pohoda vydržela i do ligy,“ říkal Zlámal v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Olomoucký brankář Zlámal se raduje se svými spoluhráči ze zisku Superpoháru.

Článek

Cítíte satisfakci, že si vezete pohár po vítězství nad týmem, jehož barvy jste hájil před několika lety?

Na liberecké působení vzpomínám rád. Mám tady spoustu známých, ale ta doba, kdy jsem chytal za Slovan, je už pryč. Osobně však tenhle zápas o Superpohár vyhroceně neberu. Momentálně jsem doma v Olomouci, chytám za Sigmu, a přijeli jsme na sever udělat maximum pro vítězství.

Jak si trofeje vážíte?

Mnoho lidí asi ten Superpohár nepovažuje za prestižní akci, ale já tomu přikládám velký význam. Vždyť se potkal vítěz ligy s vítězem poháru. Tedy dvě nejlepší mužstva za loňský rok. Takže nějakou váhu tohle finále mít musí. Sigma nikdy nezískala pohár a teď za dva měsíce hned dva! To je fantastické. Vím, že nám držel palce i trenér Uličný, který nás na jaře dotáhl k prvenství v Poháru České pošty. A těší nás, že jsme udělali radost i novému trenérovi Pivarníkovi při jeho soutěžní premiéře na olomoucké lavičce.

Během zápasu olomoučtí fanoušci vyvolávali na libereckém stadiónu vaše jméno. Co tomu říkáte?

S olomouckými diváky mám dobrý vztah. Jsou výborní. Jejich podporu potřebujeme hlavně v dalších zápasech. I kdyby se nedařilo, neměli by na nás zanevřít. Ať přijdou na ligu. Bylo by skvělé, kdyby byl doma plný stadión.

Už jste zmínil ligovou soutěž. Je pro vás úvodní úspěch v sezóně inspirací pro boje o body?

Přesně tak. Je to obrovský impuls. Máme výborný tým a můžeme útočit na nejvyšší příčky. Přeji si, aby nám ta herní kvalita a pohoda vydržela co nejdéle.

Jak se vám diriguje obrana po odchodu stopera Radima Kučery?

Na souhře v defenzivě jsme pracovali celou přípravu. Zpočátku byl problém, ale už to klape.

Začínáte v Budějovicích. To je pro mužstvo vašich ambicí schůdný soupeř...

Takhle bych to neřekl. V lize není žádný tým v roli outsidera. Určitě tam ale pojedeme uspět.

Reklama

Související témata: