Hlavní obsah

Rosice - Brno 2:1Brněnští fotbalisté vypadli v domácím poháru už ve druhém kole, loučí se i Budějovice

Domažlice

Brno a České Budějovice jsou dalšími týmy, které se hned na začátku rozloučily s fotbalovým Pohárem České pošty. Pátý celek nejvyšší soutěže ve středu podlehl v dohrávce druhého kola na hřišti třetiligových Rosic 1:2, Jihočeši pod vedením dočasného kouče Jiřího Lercha prohráli na hřišti třetiligových Domažlic po penaltovém rozstřelu 4:5. Před týdnem vypadla z poháru Příbram.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnští fotbalisté vypadli z Poháru České pošty (v popředí brankář Radek Petr).

Článek

České Budějovice potvrdily, že je start sezony zastihl v krizi a nenastartovalo je ani pondělní odvolání trenéra Františka Cipra. Poslední tým prvoligové tabulky bez stopera Řepky měl sice v Domažlicích více šancí, ale gólově se jako první prosadil domácí outsider díky Malého střele ze 42. minuty.

Lerch poslal do druhé půle zkušeného Otepku a Dynamo rychle vyrovnalo, když se prosadil netradičně hlavou Sandro. Klesa v nastavení trefil tyč a hosty to poté hodně mrzelo. V penaltovém rozstřelu jako jediný selhal nejlepší českobudějovický střelec Markovič a domácí Jiskra mohla slavit skalp favorita.

Také Brnu se od začátku středečního duelu nedařilo. Pátý tým nejvyšší soutěže prohrával v Rosicích od 15. minuty, kdy se z penalty nemýlil Malata. Po půlhodině navázal na dva své ligové góly vyrovnávací trefou Halaška, další šance ale Zbrojovka zahodila a přišel trest. Dvě minuty před koncem zamířil do horního rohu Pšikal a rozhodl.

Severočeši zvládli roli favoritů

Teplice, které v lize tápou a na výhru čekají už pět kol, udávaly bez zraněného kanonýra Mahmutoviče na hřišti třetiligových Horních Měcholup tón hry a o postupu rozhodly už do poločasu. Po dvou centrech od Chovance se prosadili nejprve Krátký a po něm Vachoušek. V polovině druhé půle se prvního gólu v teplickém dresu dočkal Podaný, domácí v závěru už jen snížili na 1:3.

Třetí tým ligové tabulky Jablonec i bez několika reprezentantů v čele se střelcem Lafatou zvítězil v pražských Holešovicích na stadionu třetiligového Vltavínu 3:0. Baumit poslal do vedení po dvaceti minutách Kovařík, jenž přehodil domácího brankáře Čabu. Dvě pojistky skóre na konci přidali střídající Haurdič a Zoubele.

Ve čtvrtek je na programu poslední zápas druhého kola Dvůr Králové - Hradec Králové. Třetí kolo se hraje 26. září a zasáhnou do něj i čtyři nejlepší týmy z uplynulého ligového ročníku Liberec, pražská Sparta, Plzeň a Mladá Boleslav, které byly nasazené a druhé kolo hrát nemusely.

2. kolo fotbalového Poháru České pošty:
Rosice - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)
Branky: 15. Malata z pen., 88. Pšikal - 30. Halaška.
Sestava Brna: Petr - Hyčka, Pernica, Sus (64. Fall), Michna (58. Lutonský) - Mezlík, Glaser (74. Jurdík), Zavadil, Šoljič - Halaška, Švancara. Trenér: Čuhel.
Jiskra Domažlice - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0), na penalty 5:4
Branky: 42. Malý - 54. Sandro. Rozhodující penalta: Braun.
Sestava Č. Budějovic: Daněk - Novák, Riegel, Lengyel, Hanzlík - Klesa, Rýdel, Javorek, Sandro (82. Řezníček) - Němec (46. Otepka), Markovič. Trenér: Lerch.
SK Horní Měcholupy - FK Teplice 1:3 (0:2)
Branky: 80. Markuzi - 9. Krátký, 33. Vachoušek, 67. Podaný.
Sestava Teplic: Slavík - Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec - Krátký, Ljevakovič (87. Jablonský), Vachoušek (72. Čajič), Podaný - Jindráček (90. Polák), Melunovič. Trenér: Přerost.
Loko Vltavín - Baumit Jablonec 0:3 (0:1)
Branky: 20. Kovařík, 84. Haurdič, 88. Zoubele.
Sestava Jablonce: Špit - Štochl, Kysela, Beneš - Vukadinovič (55. Zoubele), Piták (83. Simerský), Čížek, Eliáš, Jablonský - Třešňák, Kovařík (55. Haurdič). Trenér: Kotal.
FC Hlučín - Třinec 1:1 (1:1), na penalty 3:4
Branky: 18. Čelůstka - 26. Ceplák. Rozhodující penalta: Vlachovič.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články