Hlavní obsah

Ústí n. L. - Slavia 2:2, 5:4 pen.Slavia vypadla v poháru na penalty s Ústím, Kisel neproměnil pokutový kop

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Slavie končí ve 3. kole domácího Poháru České pošty. "Sešívaní" podlehli druholigovému Ústí nad Labem na jeho hřišti až po penaltovém rozstřelu poměrem 4:5, když v základní hrací době skončil zápas nerozhodně 2:2. Slavia je po Ostravě, Brnu, Českých Budějovicích a Příbrami už pátým prvoligovým týmem, který v domácím poháru končí.

Foto: www.slavia.cz

Trenér fotbalistů Slavie Petr Rada nese vyřazení v poháru hodně těžce.

Článek

Slávisté na severu Čech dvakrát vedli, avšak Ústí se nevzdalo a duel s hostujícím favoritem zdramatizovalo. Svěřenci kouče Petra Rady sice v lize už 522 minut nedostali gól, v poháru si však hostující obrana vybrala slabší chvilku. Hosté šli do vedení poprvé v 45. minutě po trefě záložníka Koreše, po změně stran ale rychle srovnal Moulis a na druhý gól Škody vzápětí odpověděl ústecký Hanich.

Utkání skončilo po 90 minutách nerozhodně 2:2 a rozhodnout se muselo až v penaltovém rozstřelu. V něm byli úspěšnější hráči druholigového celku, kteří ani jednou nezaváhali, zatímco v dresu Slavie nedal ve čtvrté sérii zkušený záložník Karol Kisel. Toho vychytal ústecký brankář Zacharda.

Vršovický celek tak nenavázal na poslední ligové výsledky ani sobotní výhru v derby proti Spartě a s pohárem se nečekaně loučí.

Utkání 3. kola fotbalového Poháru České pošty:
FK Ústí nad Labem - Slavia Praha 2:2 (0:1), na penalty 5:4
Branky: 48. Moulis, 66. Hanich - 45. Koreš, 57. Škoda. Rozhodující penaltu proměnil Veverka. Rozhodčí: Orel.
Sestava Slavie: Berkovec - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Jarolím - Koreš, Mičola, Zmrhal (55. Petrák), Juhar (76. Kisel) - Škoda. Trenér: Rada.
Jiskra Domažlice - FK Pardubice 2:0 (2:0)
Branky: 14. Mandous, 27. Mužík z pen. Rozhodčí: Hrubeš.
Ve 3. kole Poháru České pošty zbývá sehrát:
3. října: 17:00 Fastav Zlín - Vysočina Jihlava
10. října: 16:00 Vyšehrad - FK Teplice, Uničov - Sigma Olomouc
Neznámý termín: Viktoria Žižkov - Sparta Praha

Reklama

Související témata: