Hlavní obsah

Špatně jsem se rozhodl a gólman mě vychytal, hlesl Kisel po penaltovém selhání Slavie

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté pražské Slavie tři dny po ligovém triumfu nad Spartou selhali ve 3. kole Poháru České pošty na hřišti druholigového Ústí nad Labem. Po remíze 2:2 v normální hrací době došlo na penaltový rozstřel a v něm jako jediný z deseti exekutorů neuspěl zkušený záložník červenobílých Karol Kisel, takže do osmifinále nečekaně postoupil severočeský tým.

Foto: www.slavia.cz

Trenér fotbalistů Slavie Petr Rada byl z prohry v Ústí pořádně rozladěný

Článek

„Měli bychom v poháru vyhrávat. To se nám nepovedlo a byli jsme za to potrestáni. Gólman mě vychytal. Při předchozích pokusech našich hráčů se házel od tyče k tyči. Na mě si ale počkal. Stačil mu dobrý zákrok. Z mojí strany to bylo špatné rozhodnutí," klopil zrak Kisel.

Proč Slavia propadla? „Nepodali jsme očekávaný výkon. Dvakrát jsme vedli a nechali jsme pokaždé soupeře srovnat. Ústí bojovalo, ale určitě jsme ho nepodcenili. Moc osobně se mi ten zápas a jeho závěr nelíbil. Přitom jsme věděli, že některé prvoligové týmy před týdnem postoupily až na penalty a že i nás může čekat ošidná loterie," rozebíral klíčový záložník Pražanů. Loni Slavii potkal pohárový kolaps v Převýšově, nyní v Ústí. „To se nedá takhle srovnávat. Ústí má svou kvalitu, ale pořád tvrdím, že naší povinností byl postup, takže se z toho musíme poučit," mínil Kisel.

Trenér Slavie Petr Rada byl vyřazením zklamán: „V některých fázích jsme měli zápas pod kontrolou. Ale do kabin jsme šli jen za stavu 1:0 pro nás, což asi bylo málo. Vyrovnávací gól na 2:2 jsme dostali po individuální chybě, ale měli jsme pořád čas s tím něco udělat. Pohár stavím na stejnou úroveň jako ligu, proto jsme chtěli postoupit a nebudu se na nic vymlouvat. Máme zkušený tým a až na minimum změn hráli kluci ze sobotní sestavy proti Spartě."

Ústecká euforie: Chceme pohár vyhrát, žertovali domácí

Euforie na rozdíl od slávistického rozčarování naopak panovala na ústecké straně. Dobře naladěn byl i trenér Přemysl Bičovský: „Můj asistent Petr Fousek řekl, že se na našich plánech nic nemění, tedy chceme vyhrát Pohár České pošty. Ale to berte v nadsázce. Už bez legrace tvrdím, že kluci bojovali a ani herně nezaostávali. Rozložili jsme síly na další hráče z kádru a všech čtrnáct, kteří se na hřišti objevili, podalo maximální výkon. V první půli jsme ale udělali pár chyb a Slavia měla šance z rychlých protiútoků."

Jak prožíval penaltové drama? „Bral jsem to v klidu. I kdybychom prohráli, nemuseli bychom se za nic stydět. Veverka chtěl kopat poslední, tak jsme mu tu šanci dali a on ji využil," pravil ústecký kouč.

Jak cenná je pro něj výhra nad předním ligovým týmem? „Každý takový úspěch potěší. Ale nemůžeme se vznášet v oblacích. Už v sobotu dopoledne hrajeme o druholigové body v Sokolově a tahle soutěž je pro nás momentálně prioritou. Ale jsem rád, že v osmifinále poháru potkáme koncem října a poté koncem listopadu Jablonec. Narazíme na další špičkový celek a bude to hlavně svátek pro ústecké fanoušky, protože se hraje na dva zápasy doma a venku," podotkl Bičovský.

Ústecký brankář Zdeněk Zacharda prožíval krásné pocity: „Už při angažmá v Sokolově jsem při penaltovém rozstřelu proti Spartě chytil střely Ericha Brabce a Pamiče a taky jsme postoupili. Teď mám tedy skalp i druhého slavného „S". V televizi jsem párkrát viděl, kam to Kisel kope, a řekl jsem si, že nepadnu na zem a zůstanu stát."

Rozhodující pokutový kop do sítě brankáře Berkovce proměnil Richard Veverka. Přitom na trávník šel až z lavičky po zranění Gulajeva. „Při té penaltě se mi kvůli její důležitosti trošku rozklepala kolena. Byl to pro mě prestižní zápas. Slávistický trenér Rada má podíl na tom, že jsem začal hrát profesionálně fotbal, protože za jeho působení v Teplicích jsem před pěti lety podepsal první smlouvu a jsem mu za to vděčný," líčil Veverka.

Reklama

Související témata: