Hlavní obsah

Rosice - Liberec 1:4Liberec vykročil v poháru za postupem do čtvrtfinále. V Rosicích jasně zvítězil

Liberečtí fotbalisté vykročili za postupem do čtvrtfinále Poháru České pošty. V úvodním osmifinálovém duelu zvítězili na hřišti třetiligových Rosic 4:1. Úřadující ligový mistr pro sebe rozhodl dnešní pohárovou předehrávku během prvních dvanácti minut, ve kterých vstřelil tři ze čtyř branek. Odveta je na programu v listopadu na severu Čech.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Petr Malata z Rosic (vpředu vlevo)a Renato Kelič z Liberce v úvodním kole 4. kola fotbalového Poháru České pošty.

Článek

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý postavil na stadiónu dvanáctého týmu MSFL nejsilnější sestavu a hosté si zvedli sebevědomí po posledních ligových nezdarech. Činili se především Šural s Rabušicem, kteří vloni přišli do Slovanu z Brna, vzdáleného od Rosic asi dvacet kilometrů.

Šural se prosadil hned ve druhé minutě, kdy přesně zakončil akci po Kušnírově přihrávce. V deváté minutě střelec úvodní trefy připravil gól pro Rabušice, stejný hráč pak za chvíli zvýšil na 3:0. Domácí Mičko v 27. minutě z první střely Rosic na branku snížil, po pauze ale po individuální akci přidal svůj druhý gól v utkání také Šural.

"Splnili jsme roli favorita a myslím, že jsme mohli dát ještě více gólů. To mě mrzí, že jsme nějaké další šance nedotáhli. Ale jinak jsem spokojený, nějaký takovýhle výsledek jsme potřebovali," řekl po zápase Šilhavý.

Většina zbylých úvodních zápasů pohárového osmifinále se hraje na konci října, Žižkov a pražskou Spartu čeká ještě dohrávka 3. kola.

Úvodní zápas osmifinále fotbalového Poháru České pošty:
Slovan Rosice - Slovan Liberec 1:4 (1:3)
Branky: 27. Mičko - 2. a 64. Šural, 9. a 12. Rabušic. Rozhodčí: Lerch - Peřina, Vlasjuk.
Sestava Liberce: Hauzr - Kušnír, Nezmar, Kelič, Fleišman - Šural, Janů, Bosančič (46. Morozenko), Delarge (77. Hadaščok) - Štajner (63. Blažek) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: