Hlavní obsah

Jablonec sedmi góly rozstřílel Ústí, Boleslav remizovala v Třinci

Třinec/Ústí nad Labem

Fotbalisté Jablonce rozstříleli v úvodním osmifinále Poháru České pošty druholigové Ústí nad Labem 7:1 a před domácí odvetou si prakticky zajistili postup. Hattrickem se blýskl Ondřej Vaněk. Naopak Mladá Boleslav na hřišti Třince nepotvrdila roli favorita a s třetiligovým soupeřem jen remizovala 1:1. Termíny odvet zatím nejsou známy.

Foto: ČTK

Jablonecký Lukáš Zoubele střílí jednu z branek svého celku. Na zemi je ústecký brankář Zdeněk Zacharda, v pozadí jeho spoluhráč David Folwarczny.

Článek

Jablonec v Ústí potvrdil výbornou formu z ligy, ve které je o skóre druhý za vedoucí Olomoucí. Přestože kouč Václav Kotal šetřil nejlepšího střelce Davida Lafatu, jeho tým v severočeském souboji od začátku udával tempo a s chutí si zastřílel.

Hosté rozhodli o hladkém triumfu už během úvodní půlhodiny. Ve čtrnácté minutě potrestal chybu domácí obrany Vaněk, o pět minut později se prosadil z dorážky jeho střely Zoubele. Vzápětí sice Moulis překonal jabloneckého brankáře Valeše, který nastoupil poprvé od zářijového zranění, ještě do poločasu se ale znovu trefil Vaněk.

Po změně stran zkompletoval z penalty hattrick a hosté pak přidali vítězi minulého ročníku druhé ligy ještě další tři gólové údery. Druhou trefu v zápase si připsal Zoubele.

Úvodní osmifinálové utkání fotbalového Poháru České pošty:
Třinec - Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branky: 53. Hupka - 67. Bulut. Rozhodčí: Plesar.
Sestava Mladé Boleslavi: Šeda - Kysela, Johana, Dosoudil (83. Janíček), Bořil - Kúdela, Opiela (59. Štohanzl) - Sivrič, Kulič (59. Magera), Fillo - Bulut. Trenér: Minář.
FK Ústí nad Labem - Baumit Jablonec 1:7 (1:3)
Branky: 20. Moulis - 14., 26. a 50. z pen. Vaněk, 19. a 75. Zoubele, 54. Třešňák, 78. Piták. Rozhodčí: Kocourek.
Sestava Jablonce: Valeš - Eliáš, Štochl, Beneš (76. Kysela), Novák (52. Kovařík) - Zoubele, Loučka, Vaněk, Haurdič (71. Piták), Jablonský - Třešňák. Trenér: Kotal.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články