Hlavní obsah

Kuriozita! Pohárový duel v Olomouci pomáhal rozhodovat náhradník z publika

Olomouc

Kuriózní situace nastala v dnešním duelu Poháru České pošty mezi fotbalisty Olomouce a Dukly Praha. Hlavní sudí Martin Nenadál si už po deseti minutách hry poranil sval a nemohl pokračovat. A protože na utkání nebyl delegován čtvrtý sudí, hrozilo, že se zápas nedohraje. Záchrana přišla z publika, kde shodou okolností seděl rozhodčí Lukáš Lakomý, který působí v MSFL či juniorské lize.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lukáš Štetina z Dukly (vlevo) a Martin Doležal z Olomouce v utkání Poháru České pošty.

Článek

Nenadál si poranil sval na levé noze a ani lékaři obou týmů mu nedokázali pomoci tak, aby mohl v utkání pokračovat. Odešel proto do kabin a spolu s ním oba týmy. Na situaci se domácí klub rozhodl zareagovat výzvou do publika. Hlasatel se dvakrát zeptal, zda v hledišti není rozhodčí s licencí FAČR a vyplatilo se.

Zhruba po 15 minutách se mužstva vrátila na trávník společně s třemi rozhodčími. Role hlavního se ujal asistent Robert Hájek a na jeho místo přišel Lakomý. Premiéra v poháru to pro něj však nebyla. Například už v roce 2009 byl asistentem v souboji 2. kola mezi Hlučínem a Zábřehem.

Ve Skotsku zaskočil člen ochranky

Zranění rozhodčího během utkání nebývá časté. Například ve Skotsku však před měsícem musel při utkání druhé ligy mezi Dunfermline a Cowdenbeathem zaskočit za rozhodčího člen ochranky, který do té doby pískal jen amatérské soutěže.

V českém fotbale ke změně muselo dojít například v roce 2005 při ligovém utkání Brna se Slavií. Tehdy se při rozcvičce před zápasem zranil Václav Bouše a zaskočit za něj musel čtvrtý sudí Roman Tacina.

Reklama

Související témata: