Hlavní obsah

Pěkně jsme to zbabrali, naštěstí je před námi ještě odveta, soptil plzeňský kouč Vrba

Fotbalisté Viktorie Plzeň, po podzimu lídři nejvyšší soutěže, nečekaně prohráli v čtvrtečním úvodním osmifinále Poháru České pošty v Hradci Králové 1:2. Výsledek rozzlobil trenéra Západočechů Pavla Vrbu, který se hněval na to, že jeho svěřenci inkasovali dvakrát během závěrečné čtvrthodinky, přičemž rozhodující gól si nechali dát ve třetí minutě nastavení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba nebyl s výkonem svých svěřenců v Hradci nijak spokojený.

Článek
Fotogalerie

Zápas se pro Viktorii vyvíjel dobře, po dvaceti minutách vedla po trefě Jakuba Hory a zdálo se, že favorit si výhru pohlídá. Místo toho přišlo zranění brankáře Bolka, zlepšený výkon „Votroků" a dva góly v plzeňské síti.

„Zbabrali jsme si to sami. Za stavu 1:0 čtvrt hodiny do konce se nemůže stát, abychom dostali dva góly a odjížděli s porážkou," rozhořčeně prohodil trenér Pavel Vrba. „Je to velká škoda. Mrzí mě především druhá branka, kterou jsme obdrželi opravdu v poslední vteřině. Ačkoliv musím sportovně uznat, že ten brejk dotáhli ukázkově," doplnil ho na plzeňském webu záložník Vladimír Darida.

Osmačtyřicetiletý Vrba hned po utkání na své svěřence apeloval, že v jarní odvetě mají šanci na reparát. A stejný scénář by se neměl opakovat. „Ještě je před námi odveta, ve které se to pokusíme napravit. Budeme hrát doma před našimi fanoušky a já věřím, že právě oni nás doženou k postupu do další fáze," doufá kouč Viktorie.

V červenci doma Plzeň svého pohárového soupeře přehrála jasně 3:0 a Darida věří, že takový výkon Západočeši předvedou i na jaře. „Jsme teprve v poločase. Hradec čeká ve Štruncových sadech velmi náročných 90 minut. Naše fanoušky určitě přes zimu fotbalové nadšení neopustí a bylo by super, kdybychom Hradci připravili podobné přivítání jako na startu letošního ročníku Gambrinus ligy," připomněl dvaadvacetiletý středopolař.

Reklama

Související témata: