Hlavní obsah

Čtvrtfinále Poháru ČMFS svedlo dohromady Baník se Slavií

PRAHA

Souboj Baníku Ostrava se Slavií Praha bude největším tahákem čtvrtfinálových soubojů Poháru ČMFS. Páteční los ve strahovském sídle svazu dále rozhodl o tom, že se ve čtvrtfinále soutěže utkají v severočeském derby Liberec s Jabloncem, Slovácko s Teplicemi a v utkání druholigových týmů se poměří Plzeň s Mostem. Zápasy se odehrají 20. dubna příštího roku.

Foto: ČTK/AP

Fotbalisté Slavie se ve čtvrtfinále domácího poháru utkají s Baníkem Ostrava.

Článek

Fotbalisté ostravského Baníku, kteří se loni radovali ze zisku mistrovského titulu, se letos zatím v lize trápí. Proto si v domácím poháru chtějí spravit chuť a rádi by zopakovali minimálně loňskou finálovou účast, kdy se až v posledním utkání museli sklonit před Spartou. Nejprve ale musí z cesty v dubnovém čtvrtfinále odstranit pražskou Slavii, se kterou se utkají i v pondělí v ligové dohrávce na Strahově.

Ostravany těší především fakt, že čtvrtfinálový zápas odehrají v domácím prostředí. "Zápasy se Slavií bývají pokaždé atraktivní. Doufáme, že se nám v dubnu bude dařit víc než teď a na Bazaly přitáhneme i na pohárový zápas diváky. Snad Slavii vyřadíme a půjdeme dál," věřil předseda představenstva Jakub Kahoun. Baník by Slavii navíc rád oplatil vyřazení ze semifinále poháru z roku 2002, kdy se Pražané radovali z těsné výhry 1:0. Sešívaní už pohár vyhráli třikrát v letech 1997, 1999 a 2002.

Teplice nejásaly

Také severočeské derby mezi Libercem a Jabloncem slibuje atraktivní podívanou. "Všichni si asi přáli druholigového soupeře, ale když se utkají ve vzájemném zápase, tak je utkání s Jabloncem také dobrou variantou. Hlavně diváci se mají na co těšit, tenhle zápas přitáhne pozornost v lize i v poháru," řekl ředitel libereckého klubu Libor Kleibl.

Liberečtí by v poháru rádi navázali na vítězství z roku 2000, jejich rivalové ze sousedního města se v soutěži také chlubí dobrou bilancí. V poháru slavili triumf v sezóně 1997/98 a v předminulém ročníku až ve finále podlehli Teplicím.

Právě Tepličtí po dnešním losování nijak nejásali. Ve čtvrtfinále pojedou na půdu Slovácka a podle slov sportovního ředitele Jiřího Nevrlého je snad ani nemohla potkat horší varianta. "Radostí tedy rozhodně neskáčeme," řekl Nevrlý.

"Los se prostě nepovedl, o čtvrtfinále jsme měli určitě jiné představy. Už osmifinále jsme hráli ve Zlíně, teď zase pocestujeme daleko a v Uherském Hradišti hrajeme ligu jen chvíli před pohárem. A Slovácko je navíc doma velmi silné," řekl Nevrlý.

Druhá liga jistě v semifinále

Po dnešním losu je jisté, že se v semifinále poháru po roce znovu objeví druholigový celek. Loni ukončil spanilou jízdu Jihlavy až ostravský Baník, letos se mezi nejlepší čtyři podívá buď Plzeň, nebo její druholigový rival z Mostu, který v osmifinále senzačně vyřadil obhájce titulu - pražskou Spartu. Souboji dodává náboj i skutečnost, že se utkají aspiranti postupu do nejvyšší soutěže. Most má po podzimní části druhé ligy v čele čtyřbodový náskok právě na Západočechy.

"Možná bychom si přáli atraktivnějšího soupeře z první ligy, ale teď se zase zvyšují naše postupové šance. Snad to zvládneme a v poháru se podíváme ještě o kolo dál," doufal výkonný ředitel plzeňského klubu Radomír Havel.

Program čtvrtfinále Poháru ČMFS
1. FC Slovácko - FK Teplice
FC Viktoria Plzeň - FK Most
Baník Ostrava - Slavia Praha
Slovan Liberec - FK Jablonec
Utkání se hrají 20. dubna od 16:30

Reklama