Hlavní obsah

Piták dal Plzni dva góly a jeho tým vyhrál. Výsledek ale není pro odvetu ideální, řekl jablonecký kapitán

Jablonec nad Nisou

Dvěma trefami kapitána týmu Karla Pitáka v poslední půlhodině otočili fotbalisté Jablonce nepříznivý vývoj prvního čtvrtfinálového zápasu Poháru České pošty s Viktorií Plzeň. Severočeši tak i díky proměněné penaltě na konečných 2:1 pokořili aktuálního lídra prvoligové tabulky, přesto ale brzdí euforii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký záložník Karel Piták pomohl k výhře Jablonce nad Plzní dvěma góly.

Článek
Fotogalerie

„Bojujeme o evropské poháry v obou tuzemských soutěžích a chtěli jsme hlavně doma neinkasovat. A bohužel se nám to stalo hned v páté minutě. O to bylo těžší pak manko dohánět. Nakonec jsme urvali těsné vítězství, i když to není ideální výsledek pro odvetu," líčil Piták.

Fakt, že Plzeň nastoupila od začátku bez Horvátha, Limberského, Bakoše, Koláře a Rajtorala, nepovažoval jablonecký záložník za výhodu pro svůj tým. „Viktorka má široký a dobrý kádr i při absenci některých opor, a je jejich věcí, jakou zvolí sestavu. Pokaždé jsou kombinačně silní," pravil jablonecký kapitán, jenž se v 76. minutě ujal exekuce pokutového kopu.

„Přemýšlel jsem, že pošlu míč doprostřed, ale vzpomněl jsem si, že se mě Matúš Kozáčik před zahráváním ptal, jestli mu to kopnu jako vždycky. Tak jsem radši mířil do strany a Matúš zůstal stát. Vyšlo mi to placírkou. A přesto si myslím, že i kdyby Kozáčik vystihl stranu, tak by ten míč neměl," vykládal hrdina zápasu.

Piták zapátral v paměti, kdy naposledy skóroval dvakrát v jednom soutěžním zápase. „S albánským soupeřem v předkole Evropské ligy před dvěma lety, když jsme vyhráli 5:1. Další dva góly dal Honza Kovařík a jeden David Lafata. Škoda, že oba už v Jablonci nejsou," poznamenal jablonecký tahoun.

Kovařík byl v Jablonci poprvé v roli soupeře

Právě záložník Jan Kovařík se vrátil do Jablonce, poprvé však v roli soupeře. „Na návrat jsem se těšil, protože mám v kádru pořád kamarády. Rád jsem se s klukama zase viděl. Bylo to příjemné, pořád si máme co říct, vždyť jsem pryč sotva tři měsíce," svěřil se. „Mrzí mě, že jsme zápas výsledkově lépe nezvládli. Vedli jsme a náskok se venku nemá pouštět. Takže jedeme do Plzně s porážkou. Musíme se z toho poučit," přemítal Kovařík.

Trenér Plzně Pavel Vrba byl stručný: „Zápas budu hodnotit jen do sedmdesáté minuty. Obě mužstva hrála ofenzivně a kromě gólu jsme měli ještě dvě stoprocentní šance. Jablonecký brankář Michal Špit prokázal v závěru první půle velkou kvalitu, když vytáhl Řezníkovu střelu á la Petr Čech. Posledních dvacet minut ale nehodnotím."

Reklama