Hlavní obsah

Vrba po další prohře Plzně sepsul náhradníky: Tihle hoši si zase dlouho nezahrají

Plzeň

Jeho svěřenci už nešlapou jako dokonale namazaný stroj. Fotbalisté Plzně prohráli i odvetný zápas čtvrtfinále Poháru České pošty s Jabloncem a po vypadnutí z Evropské ligy opustili i domácí pohárovou soutěž. Trenér Pavel Vrba dal šanci některým hráčům širšího kádru, kteří však jeho důvěru dobrým výkonem na hřišti nesplatili a prohráli 3:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nespokojený trenér Plzně Pavel Vrba.

Článek

Viktoria má v probíhající sezóně pořádně náročný program, proto Vrba, který jinak nejraději sází na sehranost dvanácti třinácti hráčů, dal šanci i fotbalistům, kteří v evropských pohárech či lize nedostávají tolik příležitostí. Od začátku zápasu tak proti Jablonci v odvetě vyběhli na trávník například Hejda, Fillo, Zeman či Adamov. Už v 6. minutě ale Plzeň prohrávala 0:2. A to Západočeši už v prvním měření sil podlehli 1:2.

„Připadalo mi, že někteří fotbalisté byli v prvních deseti minutách ještě někde na svačině nebo kávě. Nevraceli se do svých prostorů, pouze statovali. Hlavně v první části utkání si někteří neuvědomovali, že hrají pohárový zápas," nechápal rozčílený Vrba.

„Hráče upozorňujeme, že je vždy začátek utkání důležitý," pokračoval devětačtyřicetiletý trenér Plzně. „Jablonec vedl po zásluze 2:0 a zápas kontroloval. Určití hráči, kteří dnes dostali prostor, hlavně v prvních šedesáti minutách, neukázali to, co jsme od nich očekávali. Tito fotbalisté nyní budou muset hodně dlouho čekat, než dostanou další šanci," dodal směrem k hráčům širšího kádru.

Na poslední půlhodinu se na hřišti objevil Daniel Kolář, který hru svého týmu dokázal zlepšit. Viktoria zejména díky němu vstřelila tři góly, ale na zvrat to nestačilo. „Příchodem Dana Koláře se naše hra zvedla. V posledních dvaceti minutách snesla určité měřítko. Nevím, jestli to bylo způsobeno tím, že Jablonec už vedl 4:0, nebo právě Kolářovým příchodem. Myslím si, že to už byl fotbal, na který se dalo dívat," dodal Vrba a vzápětí pochválil plzeňské fanoušky, který tým podporovali i za velmi nepříznivého stavu.

Reklama

Související témata: