Hlavní obsah

Neporazitelná Sparta. Letenští nenašli jedenáct zápasů přemožitele, nezastavili je ani Hanáci

Praha

Fotbalisté pražské Sparty přehráli olomouckou Sigmu také v úterní odvetě Poháru České pošty a po výhře 4:2 postoupili do semifinále. Oproti sobotnímu derby se Slavií vyběhla na letenském stadiónu výrazně obměněná sestava, na výkonu Sparty to ale nezanechalo žádné trhliny. Letenští nastříleli Hanákům v součtu i s ligovým utkáním celkem jedenáct branek a trenér Vítězslav Lavička mohl po utkání zářit spokojeností. Jeho tým naposledy prohrál v únorovém klání Evropské ligy doma s Chelsea 0:1 a od té doby nenašel přemožitele.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Vítězslav Lavička září spokojeností. Poslední týdny vycházejí jeho svěřencům na jedničku.

Článek
Fotogalerie

Po delší době se v základní sestavě Sparty objevil stoper Jiří Jarošík, šanci dostali také bek Pamič, obránce Polom, záložníci Kadeřábek s Čermákem a v úvodní jedenáctce domácích vyběhl také kamerunský útočník Leonard Kweuke.

Právě noví muži se postarali o všechny čtyři góly Sparty. Hned v sedmé minutě se trefil Kadeřábek, Kweuke skóroval dvakrát ve druhém poločase a v rudém dresu se prosadil i střídající Jánoš. „Jsme rádi, že jsme měli zápas pod kontrolou herně i výsledkově a těší nás, že jsme do sestavy zabudovali hráče, kteří měli delší zápasový výpadek," liboval si po úterním duelu kouč letenského celku Vítězslav Lavička.

Nedopustili žádné překvapení

Jeho svěřenci v odvetě domácího poháru nedopustili žádné překvapení. „Pomohla nám brzká branka, která nám dodala klid. Je ale potřeba říct, že Sigma je tým, který dokáže kombinovat a být nepříjemný pro všechny soupeře, což dokázala," ocenil Lavička na klubovém webu kvalitu soupeře z Hané.

Zkušený trenér má v těchto dnech příjemné starosti. Jeho tým totiž od úvodního únorového duelu Evropské ligy proti Chelsea neprohrál, navíc se daří i fotbalistům širšího kádru, kteří dosud nedostávali tolik šancí. Třeba forvardovi Kweukemu. „Těší nás, že máme k dispozici útočníky, kteří se dokážou střelecky prosazovat, a máme v zásobě různé typy útočníků. Leo opět ukázal, že je velmi efektivní," uvedl Lavička na adresu kamerunského reprezentanta.

Po delší pauze se vrátili do sparťanské sestavy i Jiří Jarošík či Pavel Kadeřábek. „Tihle hráči, kteří nemají až tolik odehráno, si za přístup v tréninku a za podporu ostatních, šanci zasloužili. Dnes jste viděli, že zkušení hráči i ti mladí podali dobrý výkon," prohlásil kouč, kterého potěšil také výkon mladého záložníka Aleše Čermáka, který nastoupil poprvé v základní sestavě letenského mužstva. „Mám z jeho představení radost. Ukázal všem, že je to opravdu šikovný hráč," dodal sparťanský trenér.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín