Hlavní obsah

Černý den Sparty i Liberce. Favorité propadli, ve finále poháru jsou Boleslav s Jabloncem

Aktualizováno

Senzační obsazení bude mít finále domácího Poháru České pošty. Semifinálové odvety totiž nezvládli fotbalisté Sparty ani Liberce, přestože měli lepší výchozí pozici. Velké věci se děly na Letné, kde zvítězila Mladá Boleslav 2:1. Oba celky dohrávaly v deseti - nejprve byl v 47. minutě vyloučen útočník Kweuke, který surovým faulem zlomil holenní i lýtkovou kost stoperovi Dosoudilovi, po hodině hry se ze hřiště poroučel i hostující Johana. Postupující gól nakonec vstřelil střídající Jan Chramosta, který využil špatného odkopu sparťanského brankáře Marka Čecha. Jablonec v druhém zápase porazil doma Liberec 2:0 a smazal tak manko z prvního duelu, který prohrál 3:4. Finále se hraje 17. května v Chomutově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Mladé Boleslavi Radek Dosoudil má po zákroku Leonarda Kweukeho nadvakrát zlomenou nohu.

Článek
Fotogalerie

Sparta začala v domácí odvetě slibně a hned ve druhé minutě se radovala z vedoucí trefy Jiřího Jarošíka, kterého nedůsledně pokryl hostující Magera. Hostující dlouhán o pár minut později neudržel stabilitu a po nekontrolovaném podklouznutí musel střídat. Tím začaly zdravotní trable Boleslavi, Mageru brzy nuceně střídal Chramosta, který se sám teprve nedávno vrátil po komplikovaném zranění.

Radost na tvářích sparťanů vydržela jen do začátku druhé půle - ta začala hrůzostrašným zákrokem Kweukeho, který nepochopitelně zajel šlapákem oběma nohama do Dosoudila, jemuž se stojná noha ošklivě prohnula. Následné zprávy z boleslavského tábora potvrdily podezření na komplikovanou zlomeninu holenní i lýtkové kosti.

Boleslav krátkou početní výhodu využila v 59. minutě, kdy Bořilův centrovaný míč propadl za sparťanskou obranu i překvapeného brankáře Marka Čecha. Dvě minuty po vyrovnání se počet hráčů na obou stranách srovnal. Johana podrazil unikajícího Kadlece a také dostal červenou kartu. Jenže Sparta není v posledních dnech v ideální pohodě a to se projevilo i při rozhodujícím momentu utkání. Nešpor v 69. minutě zatlačil na gólmana Čecha, který zbrklou rozehrávkou naservíroval míč přesně na nohu Chramostovi a ten vstřelil postupový gól.

Úspěšnou premiéru zažil na lavičce Jablonce Roman Skuhravý. Ten nahradil odvolaného Václava Kotala a hned při svém prvním zápase se radoval z vítězství. Jablonec dokázal smazat manko z prvního duelu na půdě svého severočeského rivala Liberce a díky gólům Hubníka hlavou a Pitáka po rychlém protiútoku se radoval z výhry 2:0 i postupu do finále.

Pohár České pošty, semifinálové odvety:
Sparta - Ml. Boleslav 1:2
Branky: 2. Jarošík - 59. Bořil, 69. Chramosta. ČK: 47. Kweuke - 61. Johana. První zápas 1:1, postupuje Boleslav.
Jablonec - Liberec 2:0
Branky: 52. Hubník, 63. Piták. První zápas 3:4, postupuje Jablonec.

Reklama