Hlavní obsah

Drsný zápas na Letné, Kweuke zlomil Dosoudilovi nohu a těžké zranění si přivodil i Magera

Praha

Postup do finále Poháru České pošty fotbalisté Mladé Boleslavi draze zaplatili. Lukáš Magera má po uklouznutí přetržené křížové vazy, Radek Dosoudil utrpěl po faulu sparťana Kweukeho dokonce dvojnásobnou zlomeninu holenní kosti. „To mi kalí radost z postupu. Máme smůlu celou sezónu a z předchozích případů vím, že oba hráči utrpěli zranění, z nichž se budou dostávat rok,“ bědoval trenér Ladislav Minář.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Boleslavský obránce Radek Dosoudil se svíjí na zemi po ošklivém zákroku od Sparťana Kweukeho. Dosoudil utrpěl dvojnásobnou zlomeninu nohy.

Článek
Fotogalerie

Sedm žlutých karet a dvě červené. To je bilance odvetného duelu semifinále Poháru České pošty mezi Spartou a Mladou Boleslaví. Středočeši se po výhře 2:1 dostali do finále, ale po ztrátě dvou hráčů se do velkých oslav ani nepouštěli.

Zatímco Magera podklouzl a přivodil si fatální zranění sám, Dosoudila zlikvidoval Kweuke. Když zápas končil, byl už boleslavský stoper v motolské nemocnici a chystal se na operaci.

„Těžká zranění nás opravdu pronásledují. Dosoudil utrpěl stejný úraz jako Opiela, který se z toho dostává rok a půl... To mám samozřejmě stále před očima a je mi z toho smutno," líčil kouč Minář.

„Chci se omluvit Mladé Boleslavi a hlavně Radku Dosoudilovi za zbytečný Leův zákrok, který zřejmě vyplynul z jeho přemotivovanosti," kál se sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

Paradoxem je, že v podzimním vzájemném ligovém duelu musel sparťan Kadlec po srážce s Nešporem na operaci proražené lebky.

Kweuke ve Spartě dost možná dohrál

Kamerunec dostal šanci v základní sestavě místo Lafaty. Nejenže na začátku druhé půle zranil protihráče, ale vyloučením podrazil nohy svému týmu, který v té době držel postupové vedení 1:0.

„Ano, v mých očích byl tento hloupý okamžik zlomem odvety," potvrdil Lavička.

Kweuke se čtyři kola před koncem ligy musí přichystat na pořádný disciplinární trest. A vzhledem k tomu, že se spekuluje o jeho letním přestupu do zahraničí, je dost možné, že brutální faul byl jeho posledním počinem v rudém dresu...

„Nechci říkat, jestli fauloval schválně nebo ne. Je to však nebezpečná hra podrážkou a takhle by rozhodně nikdo do souboje chodit neměl. U Kweukeho jde navíc také o jeho fyzické dispozice. Když takhle šlápne on, je to třikrát horší než u jiných," přemítal Minář.

Již v neděli přijede Boleslav na Spartu znovu, tentokrát k ligovému duelu. A vzhledem k tomu, že vyloučen byl i stoper Johana, Středočeši budou těžko lepit sestavu dohromady. „Zranění jsou i Šírl či Kysela. Hlavně sestavení obranné čtveřice pro nás bude velký problém," poukázal Minář.

Reklama