Hlavní obsah

Gólman Čech mě krásně našel na vápně, kvitoval mladoboleslavský kat Sparty Chramosta

Praha

Devět měsíců se dvaadvacetiletý mladoboleslavský útočník Jan Chramosta léčil z vážného zranění - přetrženého postranního vazu. Návrat však oslavuje impozantně. Dvěma góly srazil do kolen Spartu a poslal Středočechy do finále domácího poháru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Chramosta (vpravo) střílí gól sparťanskému brankáři Marku Čechovi.

Článek
Fotogalerie

Spartě jste dal gól v prvním semifinálovém zápase Poháru České pošty i v odvetě na Letné, a Mladá Boleslav je po dvou letech opět ve finále. Cítíte se jako kat Sparty?

Je to příjemné. Na hřišti jsem od toho, abych dával góly, ale jako kat Sparty se necítím. Po té dlouhé pauze, zaviněné zraněním, se snažím pomoci týmu. Teď to vyšlo na postup do finále.

Překvapil vás gólman Sparty Čech přímo ideální přihrávkou?

Gólman Sparty Čech mě opravdu krásně našel na vápně. Ale v první řadě bych vyzdvihl výbornou práci Martina Nešpora, který Čecha atakoval a vlastně vybojoval ztracený balón. Běžel jsem mu pomoct a byl jsem odměněn tou nechtěnou přihrávkou. Míč jsem si zpracoval a dal ho brány podél gólmana.

V první půli měla navrch Sparta. Co se v kabině o poločase stalo, že jste byli jako vyměnění a zápas otočili?

Řekli jsme si, že musíme dát alespoň jeden gól, takže není nač čekat. Dali jsme dva. Škoda, že tohle vítězství je draze vykoupené dvěma vážně zraněnými hráči. Radek Dosoudil má zlomenou nohu a Lukáš Magera přetržený zkřížený vaz. Navíc Petr Johana dostal červenou kartu, takže máme do dalších zápasů problémy se složením obrany.

Nakoplo vás i to vážné zranění Dosoudila po šlapáku Kweukeho?

Samozřejmě, stejně jako Magery, který má přetržený křížový vaz v koleně. Vím, co to je... Snad to pro ně bude vzpruha.

Po změně stran to byl hodně bláznivý zápas...

Svým způsobem ano. Sudí rozdal spoustu karet, oba týmy dohrávaly v deseti. Bylo to hodně nervózní.

Minuty na hřišti po vážném zranění počítáte pořád spíš na desítky než celá utkání. Přesto dáváte důležité góly. Čekal jste tak výborný návrat?

To ne, jen jsem v něco takového doufal, že by se to mohlo podařit a ono se to skutečně povedlo. Ale nenosím nos nahoru, pořád to je ještě začátek. Mám na co navazovat. Chybí mi kondice a vyhranost, i na Letné jsem byl pořádně zavařený.

V neděli vás čeká znovu Sparta na Letné, tentokrát o ligové body. Myslíte, že bude těžší, než ten středeční, protože sparťané ho vezmou i jako odvetu za pohár?

Nejspíš ano, i vzhledem ke zraněným. Doufám, že to utkání zvládneme. Na Spartu hledat motivaci nemusíme, chceme si to proti ní vždycky užít.

Předpokládáte, že trenér Minář v neděli na Letné některé hráče pošetří na finále?

To je otázka na něho. Nevím.

Berete postup do finále domácího poháru jako poslední šanci na postup do kvalifikace Evropské ligy, když z domácí nejvyšší soutěže už máte jen mizivou šanci?

Asi ano. Pohled na tabulku jasně říká, že propast mezi námi a pohárovými příčkami už je veliká, kdežto postupem do finále máme ještě šanci, ale musíme ho vyhrát.

Soustředíte se teď spíš na finále než na zbytek ligy?

Logicky ano. Jablonec je v podobné situaci, i když v lize má na rozdíl od nás větší šanci. Určitě to bude chtít vzít do Evropy také přes finále Poháru České pošty. Myslím si, že by to mohl být pěkný zápas, v němž vidím šance půl na půl.

Jakou má pro vás vůbec cenu domácí pohár, na který fanoušci moc nechodí?

Pro mne i pro klub obrovskou. Vždyť tudy vede cesta do Evropy a je to trofej, která se počítá.

Reklama

Související témata: