Hlavní obsah

Není to moje vítězství, ale především hráčů, zhodnotil kouč Skuhravý svůj debut na jablonecké lavičce

Jablonec
Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce smazali jednobrankové manko z prvního semifinále Poháru České pošty s Libercem a po výhře 2:0 se mohou chystat na finále proti Mladé Boleslavi! Fantastickou premiéru na jablonecké lavičce tak zažil trenér Roman Skuhravý, jenž převzal tým v pondělí po odvolaném Václavu Kotalovi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Jablonce Roman Skuhravý.

Článek

„Měl jsem jen dva dny na to, abych kluky přesvědčil, že neúspěšná ligová série, kvůli níž došlo ke změně trenéra, musí skončit. Chtěl jsem v nich probudit odhodlání a nadšení, jaké je zdobilo ještě na podzim. Snad se nám to společně povedlo. Až do pětasedmdesáté minuty jsme byli agresivnější a na hřišti jsme většinou dominovali. Ale po náročném způsobu hry nám pak začaly docházet síly. Není to ovšem jen moje vítězství, ale především hráčů. Třeba Piták s Kopicem vzali před zápasem roli náhradníků a po příchodu na hřiště svou aktivitou výrazně přispěli k úspěšnému výsledku," líčil Skuhravý.

A co řekl svěřencům v kabině po zápase? „Ať si vítězství užijí, ale bez alkoholu. Ve čtvrtek musí být pevně na nohou, protože nás čeká příprava na nedělní ligu s Jihlavou," usmál se novopečený jablonecký kouč.

Rozhodující gól vstřelil útočník Michal Hubník. Trefil se podruhé v řadě, jelikož byl jediným střelcem Jablonce i při víkendovém ligovém debaklu 1:5 na Slavii. „Jsem rád, že konečně splácím týmu to, proč mě v zimě vzali z Olomouce. Na jaře jsem dlouho marodil a tak ta postupová branka je pro mě povzbuzením. Ale hlavně si vážím toho, že budeme ve finále. Když loni vyhrála pohár Olomouc, jejíž jsem byl kmenovým hráčem, zrovna jsem hostoval v Polsku. A věřím, že teď si finále zahraji," pravil Hubník.

Šilhavý: Nezopakovali jsme výkon ze zápasu se Spartou

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý si posteskl: „Bohužel jsme nedokázali zopakovat výkon z ligového zápasu se Spartou. Naopak soupeř nám činil velké problémy svým nasazením a pohybem, takže jsme si s ním chvílemi nevěděli rady. Mysleli jsme si, že po přestávce otupíme tlak domácích a dostaneme se více do hry. Špatně jsme řešili obranné standardní situace a po jedné z nich jsme inkasovali. A druhý gól jsme pak soupeři po chybě doslova darovali. Přesto jsem věřil, že když jsme v prvním vzájemném pohárovém duelu doma skórovali čtyřikrát, mohli bychom se kontaktním gólem dostat znovu do hry."

Hosté sice jednou dopravili míč do jablonecké sítě, jenže gól neplatil. „Hráči možná cítili křivdu, ale rozhodčí nám zápas neprohráli," prohodil Šilhavý.

Reklama

Související témata: