Hlavní obsah

Brazilec Rossi může podruhé v řadě získat českou pohárovou trofej

Jablonec nad Nisou

Ojedinělou příležitost získat dvakrát po sobě trofej pro vítěze Poháru České pošty má brazilský fotbalista Daniel Silva Rossi. Před rokem byl v kádru Sigmy Olomouc při jejím vítězném finálovém duelu s pražskou Spartou a letos se mu naskýtá šance zahrát si rozhodující zápas v dresu Jablonce proti Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Záložník Jablonce Luboš Loučka (vlevo) a útočník Liberce Josef Šural.

Článek

„Po zimním přestupu ze Sigmy do Jablonce jsem nečekal, že se dostaneme v poháru takhle daleko. A moc si toho vážím. Vzpomínám si na loňský triumf s olomouckým týmem. Bohužel ve finále jsem kvůli zranění nenastoupil, ale na stadiónu jsem byl a prožíval jsem radost s mužstvem. To, že jsem znovu ve finále, je vynikající. Jsem velmi spokojený," říkal obstojnou češtinou Brazilec po klíčové semifinálové bitvě Jablonce s Libercem.

„Věděli jsme, že k postupu potřebujeme vyhrát aspoň o gól. A že jsme zvítězili o dvě branky, je super. Přitom jsme uznávali kvality soupeře, který má na jaře skvělou formu. Je to prostě paráda," rozplýval se univerzální fotbalista, který patří k základním stavebním kamenům jablonecké sestavy.

Velký kus práce odvedl proti Liberci v jablonecké středové řadě Tomáš Čížek. „S novým trenérem Romanem Skuhravým přišel nový impuls. Shodili jsme deku z posledních zápasů. Řekli jsme si, že budeme na hřišti jezdit a buď nám to vyjde, nebo ne. Vůlí a touhou jsme vyhráli zaslouženě," líčil Čížek.

A přiznal, že starší hráči byli nápomocni novému kouči při jeho debutu. „S Romanem Skuhravým se známe asi sedmnáct let. Jeho povolání k týmu bylo rychlým řešením. Podřídíme se mu. Pobavili jsme se o všem, co bylo, a jak by to mělo být dál. Pokud zopakujeme výkon ze semifinále i ve finále, mohli bychom mít reálnou šanci na zisk trofeje," nechal se slyšet Čížek. A neopomněl ani fakt, že v neděli čeká na jeho tým ligový duel s Jihlavou. „ Hrajeme doma a chceme znovu potěšit diváky," dodal záložník.

Naopak rozpaky po pohárovém selhání v Jablonci neskrývali liberečtí hráči. „Do zápasu jsme vstoupili vlažně. Jablonec nám dal po pauze dva góly a postoupil. Neuhlídali jsme soupeře při standardce a druhý gól jsme jim nabídli sami," konstatoval záložník David Pavelka.

Liberec derby nezvládl. „Bohužel z poháru jsme venku a musíme se soustředit na uhájení třetího místa v lize, abychom si zajistili evropské poháry. Takže potřebujeme uspět v sobotu na Slovácku," dodal Pavelka.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín